5% extra kedvezmény klubtagoknak Csatlakozz a klubhoz
Sáros terepre alkalmas futócipők

Sáros terepre alkalmas futócipők

2022.11.23. 8 perces olvasási idő

Nincs olyan, hogy rossz időjárás, csak futó rossz cipőben! Milyen cipőt válasszunk sárban futáshoz és milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie? Inspirálódj és fuss sáros terepen a Top4Running-gal.

Bárhol találkozhatsz sáros tereppel - egy városi parkban, az erdőben vagy a hegyekben. Bár elsőre nem tűnik úgy, de ez egy durva terep. A stabilitásod nagymértékben veszélyeztetve van és előfordulhat, hogy elesel, kificamítod a bokádat vagy más sérüléseket szenvedsz. A megfelelő lábbeli kiválasztása kulcsfontosságú és fontosabb, mint valaha.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie a sárfutó cipőnek?

  • Agresszív mintázat a talpon - Az abszolút alap egy burkolatlan terepre való futócipőnél. A tapadásnak köszönhetően a cipő beleharap a sárba és a biztonság és stabilitás érzését adja.
  • Tartós felsőrész - Teljesítmény közben a cipőd kopásokkal, árkokkal és természeti jelenségekkel, többek között sárral szembesül. Ahhoz, hogy ilyen körülmények között is tartósak legyenek és lehetővé tegyék a maximális és biztonságos teljesítmény elérését, tartós anyagokból kell készülniük, például ballisztikus nejlonból és gumiból.
  • Kényelmes belső - A finom szövetek használata a belsőrészen elegendő kényelmet biztosít.
  • Alacsony vagy közepes szintű párnázás - Ez az egyedi igényeidtől és a futás hosszától függ, de a sárral borított utak olyan puha felületet jelentenek, ahol alacsony párnázottsággal is beérheted. Sáros és egyenetlen terepen való futáskor elsősorban a boka és a lábfej stabilitására kell törekedni, hogy érintkezz a felülettel, amelyen futsz. Így gyorsabban reagálhatsz az irányváltozásokra vagy a kiszámíthatatlan mozgásokra.
  • Vízhatlan vagy vízálló konstrukció - A sár, a pocsolyák és a nedvesség a legjobb barátok. De ne aggódj, a vízálló vagy a Gore-Tex membránnal ellátott cipő a társad lehet!  Ezek a légáteresztő képesség feláldozása nélkül taszítják a vizet.

Na és milyen típusú cipők felelnek meg ezeknek a követelményeknek? Így van! A

TEREPCIPŐK

Van számodra 5 futó kedvencünk, amelyekben magabiztosan és mosolyogva győzheted le a kilométereket a sárban!

1) Salomon Supercross

Legendás terepcipő kompromisszumok nélküli terepre, még nagyobb stoplikkal és extra barázdákkal a maximális sárelvezetés érdekében. Ez a Salomon Supercross. A Mud Contagrip® külső talp maximális tapadást biztosít a burkolatlan, durva és sáros felületeken. Vízálló, Gore-Tex változatban is kaphatóak. Röviden, a Supercross imádja a sáros terepet! Még a külső talp nevében is benne van. Az pedig csak a hab a tortán, hogy újrahasznosított anyagból készülnek.

Férfi Női

Salomon_Supercross

2) Inov-8 Talon

Az ebből a kollekcióból származó futócipők talpán 4-8 milliméter magas stoplik találhatóak, amelyekkel még sáros terepen is megbízható kapcsolatot és stabilitást tarthatsz fenn. A konstrukció ellenáll a kopásnak és az árkoknak és megakadályozza a szennyeződések bejutását. Ebben a cipőben letudhatsz egy gyors terep versenyt és egy könnyű, hosszú futást is.

Férfi Női

Inov-8_Talon

3) Inov-8 Roclite 

Szereted a hosszú futásokat és szeretnél felkészülni bármilyen körülményre, beleértve a sarat is? Akkor húzz fel egy cipőt az Inov-8 Roclite kollekciójából. Az Inov-8 márkájú modellek általában keskenyebbek és alkalmasabbak rövid és közepes távolságokra. Ez a modell azonban kényelmet ígér a fényvisszaverő (lábujj) rész szélesebb formájának köszönhetően. A grafénnel kevert ROCLITE talp, amely javítja a gumi funkcionális tulajdonságait, nagyobb rugalmasságot, nagyobb tartósságot és kopásállóságot biztosít.

Top4Running TIPP: Ha hosszú futásra indulsz, ne felejts el futóhátizsákot viselni. Ebben elhelyezhetsz egy folyadékpótló rendszert, rágcsálnivalókat és a személyes dolgaidat is.

Férfi Női

Inov-8_Roclite

4) Craft OCR

A cipőt OCR versenyekhez fejlesztették ki- azaz olyan akadályfutó versenyekre, ahol sok sár van. Nem véletlenül hívják "sárrakétának". Elmagyarázzuk, hogy miért! A cipő alapja egy agresszív, rendkívül tapadó gumiból készült talp, amely megbízhatóan megtart a sáros terepen. Az optimális csillapítás alacsonyabb, 5 mm-es drop-ra épül a maximális irányíthatóság, pontosság és stabilitás érdekében, még nagy sebességnél is, mivel a Craft OCR egy maximális teljesítményre tervezett cipő. A konstrukció nem nedvszívó anyagokból készült és alkalmazkodik a láb formájához.

Férfi Női

Craft_OCR

5) New Balance Hierro

A Hierro kollekció modelljei a tapasztalt sportolókat és a szabadidős futókat is támogatják a sáros terepen. A kiváló minőségű Vibram® talp kiváló tapadást biztosít a burkolatlan és sáros felületeken. Ezenkívül ez az univerzális, FreshFoam párnázással ellátott terepcipő megfelelő kényelmet biztosít. Ez a kollekció Gore-Tex membránnal ellátott cipőket is kínál, amelyek a légáteresztő képesség feláldozása nélkül védik a lábat a széltől és a víztől.

Férfi Női

NewBalance_Hierro

Ha érdekel a terepfutás, mindenképpen megéri minőségi cipőbe fektetni - tartós, stabil és megbízható társat kapsz, amellyel a legpiszkosabb kilométereket is leküzdheted!