5% extra kedvezmény klubtagoknak Csatlakozz a klubhoz
Yassin Bouih: Az Európa-bajnokságom története

Yassin Bouih: Az Európa-bajnokságom története

2022.12.21. 5 perces olvasási idő

Egy arany váltó, amely a szívemben marad. A szőlőhegyi edzésektől kezdve a nemzeti himnusz első alkalommal történő eléneklésének érzéséig a dobogón; közelebb kerülni az európaiakhoz.

Szerelem és gyűlölet a terepfutás iránt


Számomra a terepfutóversenyek mindig is olyanok voltak, mint az az étel, amit fiatalon nem akarsz megenni, de a szüleid azt akarják, hogy edd meg, mert egészséges.
Soha nem szerettem őket, de tudtam, hogy télen segítenek abban, hogy nyáron erősebb legyek!
A terepfutás megtaníthat arra, hogy mi az igazi erőfeszítés, áldozathozatal és alkalmazkodóképesség.
Bár az erőfeszítés óriási, fizikailag és mentálisan mindig formáltak engem és segítettek abban, hogy a téli edzéseket a legjobb módon fejezzem be.
Yassin Bouih

Az edzéseim Reggio Emilia szőlőskertjeiben


Az elmúlt két évben a téli szezonra a Borzano szőlőskertekben edzettem, Reggio Emilia tartományban. Ez egy nagyon technikás terep, sárral, dombokkal és kanyarokkal a szőlőültetvényekben.
Ezen az útvonalon mindig szögescipőt használok és a Nike ZoomX Dragonfly-nak köszönhetően stabilabbnak és biztosabbnak érzem magam.
Tudtam, hogy a Venaria Real terepfutó Európa-bajnokság útvonala tele van releváns dombokkal és lejtőkkel, ezért a Borzanóban való edzés nagyon hasznos volt.

Vásárolj Nike ZoomX Dragonfly-t

 

December 11. : Európa-bajnokok a 4x1500 méteres vegyes váltóban


Tudtuk, hogy erős csapatunk van, mert a csapattársaim, Pietro, Gaia és Federica egyértelműen nemzeti történelmünk legerősebb középtávfutói közé tartoznak.
Tudtuk, hogy hazai pályán futni izgalmas és lebilincselő lesz.
De egyikünk sem számított aranyéremre, egyrészt a babona miatt, másrészt pedig azért, mert a terepfutás mindig egy rejtély, lehetetlen megjósolni, hogy mi fog történni a verseny napján!
Amikor visszagondolok a versenyre, még mindig borzongok, ha a csapattársaim lábaira és az enyémre gondolok...
A közönség szurkolása elképesztő volt, mint egyfajta lökés hátulról a cél felé!
Csapattársamat, Gaia-t látni az utolsó métereken olyan volt, mintha megállt volna az idő! A célba érkezés utáni csoport ölelés csodálatos jutalom volt a szőlőskertekben hozott áldozatokért!

 

Apró, de felejthetetlen pillanatok


Sok olyan részlet volt, ami mindent felejthetetlenné tett.
A nevünket kiabáló emberek, füstbombák, plakátok, apám meghatódottsága, ahogy a nemzeti zászlót lengette, a La Venaria Reale kocsiszín csarnokában való futás... ezek apró, de felejthetetlen pillanatok voltak!
A gyerekek szemében lévő érzelmek a verseny után, amikor odajöttek hozzánk egy képet vagy egy autogramot kérni, ezt sosem fogom elfelejteni! Talán azért, mert nem is olyan régen én is ilyen gyerek voltam. A küldetésem az, hogy átadjam azt az üzenetet, hogy szorgalommal és elkötelezettséggel változtatni lehet a dolgokon.
Yassin Bouih European Cross Country Champion


”L’Italia chiamò” az olasz himnusz hangja, amelyet sosem fogok elfelejteni


Minden gyermek álma, aki a sportban kezdi meg pályafutását, hogy a dobogó legmagasabb fokán állva énekelhesse a nemzeti himnuszt.
Ha mindezt hazai közönség előtt, a családoddal, a barátaiddal és az edződdel együtt teszed, az a hab a tortán.
Gyerekkoromban utáltam halat enni, még ha a szüleim kényszerítettek is rá, aztán elkezdtem beépíteni az étrendembe és megértettem a fontosságát! A terepfutás rengeteg erőfeszítéssel, hidegben és dombokon való edzéssel jár, de esküszöm, kifizetődik! Ezek egy terepfutó Európa-bajnok szavai, aki korábban utálta a terepfutást.


Fedezd fel a bajnok kedvenc termékeit


Yassin Bouih, Nike - Top4Running nagykövet és az olasz atlétikai csapat tagja
© Chiara Montesano , Paolo Codeluppi - CPstudio