MID SEASON SALE - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken VÁSÁROLJ MOST
A megfelelő sportmelltartó ereje

A megfelelő sportmelltartó ereje

2020.12.07. 13 perces olvasási idő

A sportmelltartó a nők legfőbb fegyvere sportolás közben. Nagyon fontos és hatalma rendkívüli.

Ugráló mellek. Rövid és lényegre törő bevezetése egy rendkívül fontos témának. De tény, hogy a mellek ugrálnak. Sportolás közben 8-as formát írnak le, ahogy nyúlnak a szalagok. Ha nincs a megfelelő sportmelltartóval megsegítve ez a mozgás - bőrirritáció, mellfájdalom,  a mell megereszkedése, teljesítményromlás, diszkomfortérzet jelentkezhet. Más szóval a sportmelltartó csodákat képes tenni, varázslatosan megszünteti a bőrirritációt, javítja a teljesítményedet és a kétséget önbizalommá fordítja át. Csak a megfelelő melltartóra van szükség és szerencsére, ez nem akkora kihívás mint megtalálni a tökéletes férfit.

fsdfds

A Nike-val együttműködve belevetettük magunkat a témába, 5 különböző nő, 10 különböző mell, egy közös cél: megtalálni a tökéletes sportmelltartót és létrehozni egy útmutatót minden nőnek, aki még nem talált rá arra az egyre. A statisztika szerint ez a nők 70%-a. Döbbenetes, ha arra gondolunk, hogy a német nők 43,9 házas és megtalálta a tökéletes partnert. Vajon mégiscsak könnyebb megtalálni a tökéletes férfit, mint a tökéletes sportmelltartót? Ha eddig így gondoltad, ez a cikk után biztosan meggondolod magad. 


A megfelelő sportmelltartó kiválasztásához kettő szempontot kell figyelembe vennünk: a kosárméretet és az intenzitását a sportágnak. Részletesen elmagyarázzuk, hogy mit értük ezek a szempontok alatt és a végén ajánlást teszünk az egyéni igényeidnek leginkább megfelelő sportmelltartóra.

A választott sport intenzitása

Sportmelltartó kiválasztásánál különösen fontos a sportágnak a mellmozgásra gyakorolt hatása. Más szavakkal, kérdezzük meg magunktól, hogy "mennyire ugrál a mellem sportolás közben". Ez alapján különböző szinteket különböztetünk meg: Enyhe, közepes, magas intenzitás.  

 

Enyhe intenzitású például a jóga és a pilátes. Ezeknél a mozgásformáknál a pulzusszám alacsony, lassú mozgást végzünk, ideális esetben ugrások nélkül. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a sportmelltartó elhagyható ezeknél a sportoknál. Akkor is, ha csak sétálni mész, vagy otthon - ahol senki sem lát - jógázol, károsodhatnak és meglazulhatnak a kötőszövetek. Valószínűleg nem szeretnéd, hogy idő előtt megereszkedjen a melled, így érdemes lehet gyakrabban belebújni egy kényelmes sportmelltartóba.

Közepes intenzitású az erősítő edzés és a spinning. Ezeknél a sportoknál gyorsabb mozgást végzünk, akár ugrásokkal, de csak mértékkel. A sportmelltartónak így kompenzálnia kell ezt a mozgást. 

Magas intenzitású a futás, futball, tenisz, box, tánc. Azaz az olyan mozgásformák, melyek alaposan megmozgatják a melleket sportolás közben, így nagyobb támaszra van szükségük.
Valószínűleg több fajta mozgásformát végzel, ami azt is jelenti, hogy esetleg több fajta sportmelltartóra lesz szükséged.

A sportmelltartó mérete

A tökéletes sportmelltartó megtalálásához szükséged lesz a melltartód helyes méretére. Ha még soha nem hallottad a "band" és "halter" kifejezéseket, akkor érdemes nem kihagyni ezt a kritériumot és keresni egy mérőszalagot.

Band: Mérd le a bordáid körül, a melled alatt magad. A megfelelő eredményhez lazulj el és fújd ki a levegőt. Ne tartsd vissza a levegőt, az csalásnak számít és ebben az esetben csak magadat csapnád be. A legjobb, ha mind a kettő karod lazán a tested mellett lóg, természetesen csak ha van segítséged. Ellenkező esetben egyik karod lazán lógjon, amíg a másikkal leméred magad.

 Halter: Ez a csúcstól csúcsig tartó távolságra utal, a nyakadon át. Igen, még az interneten keresztül is érzem, hogy felhúztad a szemöldöködet és kérdőjelek vannak a szemeidben.  Ne aggódj, először én sem tudtam mi ez. Tehát: a csúcs a melled legkiemelkedőbb része lesz. A legnagyobb mellkerület lehet fentebb - lejjebb , ahány nő, annyi variáció. És most mérd le a távolságot a jobb melled legkiemelkedőbb pontjától a bal melled legkiemelkedőbb pontjáig, át a nyakadon. Ennyi az egész és meg is kapod a halter méreted.

fsfdsfs

Így már van kettő méretünk és persze egy gyönyörű mérettáblázatunk. A Nike sportmelltartói XS-es mérettől 2XL-ig érhetőek el. Már csak meg kell találnod a jó méretet a méréseid alapján. A szürke színű méretek azok, amelyek a legnagyobb valószínűséggel tökéletesek lesznek majd. Ha nem szürke méretet kaptál, érdemes evvel a mérettel kezdeni és a mellette lévő mérettel folytatni, ha nem lenne jó.

gdsfddsfsd

És a végén az ellenőrzés: 
A melltartó a teljes mellet befedi? 
Mozgás közben a helyén marad? 
A pántok nem nyomnak, vágnak be vagy zavarnak valamilyen módon?
Funkciójának megfelelő a melltartó anyaga? 
Tetszel magadnak sportmelltartóban is?
Ha megvan az öt pipa, már nagyon közel vagy a tökéletes sportmelltartóhoz.

A tökéletes sportmelltartó

Pont annyira romantikus a történet, mint ahogy hangzik, az alábbi egyenlet segíthet megtalálni: 

A választott mozgásforma intenzitása + a melled mérete = a sportmelltartó szükséges tartása

Ez azt jelenti, hogy a magas intenzitású sportok esetében ( futás, foci, tenisz, box, tánc, stb.) mellmérettől függetlenül erősebb tartást nyújtó sportmelltartóra lesz szükséged.

Fordítva is igaz, így a nagyobb kosármérettel rendelkező nőknek (L-től 2XL-ig) is az erősebb tartást nyújtó sportmelltartók lesznek ideálisabbak, a mozgásforma intenzitásától függetlenül. 

Az összes többi esetben a mozgás intenzitása és a mellméret fogja meghatározni az optimális sportmelltartót és az alátámasztás mértékét. 

Az alábbi ábra segíthet a gyors áttekintésben:

fsdf

Fontos megjegyeznünk, hogy ezek csak ajánlások. Ha kényelmesebbnek érzed egy erősebb melltartó használatát alacsony intenzitású mozgásnál, az is teljesen rendben van.

A Nike bevált nagy klasszikusai

Nézzünk meg néhány jelöltet a "tökéletes sportmelltartó" címre.

Enyhe tartású: Nike Indy Bra.

 

Az Indy bra  melltartó a mindennapi viseletre és a kényelemre lett tervezve. Ezek a melltartók puhábbak és kevésbé strukturáltak, ideálisak az alacsony intenzitású sportokhoz és a kisebb kosárméretekhez. 

Közepes tartású: Nike Swoosh Bra

 

A Swoosh melltartó nagyobb fedést, szélesebb pántokat és erősebb tartást biztosít, mint az Indy Bra. Nagyobb támaszt nyújt, ugyanolyan kényelemmel. Kapható betéttel és anélkül is. 

Erős tartás: Nike Flyknit FE/NOM Bra

 

A Flyknit FE/NOM Bra jól nyúlik, erős tartást biztosít, a mell minimálisan mozog benne.  Magas kényelem, erős pántok és beépített kosár, ami tart és leveszi a terhet vállaidról. Az egyik legkönnyebb sportmelltartó magas intenzitású sportokhoz, így jól passzol majdnem minden nőhöz és minden sporthoz.

Nagyon erős tartású melltartó: Nike Alpha Bra

 

A Nike Alpha Sports Bra úgy lett kialakítva, hogy tartson, amikor elengednéd magad. A beépített kosarak kompressziós illeszkedést biztosítanak a jó tapadás érdekében. A hátrésznél állítható, így biztosítva az egyedi illeszkedést. A Nike klasszikusai közül ez a melltartó nyújtja a legerősebb tartást. 
 
Ne felejtsd el: minden nő egyedi és ez egy remek dolog!

A fotózás alatt rájöttem, hogy mennyire is különbözünk ha sportmelltartó kiválasztásáról van szó. Először nagyon hasonlónak tűnhetünk, de ha jobban megnézed, a különbségek egyértelműek. Míg néhányan a legfényesebb sportmelltartó után nyúlunk, a többiek a visszafogottabb és inkább a semleges tónusokat kedvelik. Hasonlóképpen, a tartás szintjeit illetően is különböző preferenciák vannak. Ha a nyújtás egy erős tartást adó sportmelltartóban a legkényelmesebb, miért ne tennénk? Ha sokkal kényelmesebb egy másik méret vagy másmilyen tartású, az is teljesen rendben van. A legfontosabb az, hogy TE jól érezd magad és ne érezz fájdalmat. Azt hiszem minden nő számára kihívás sportmelltartóban állni kamera elé. Nem számít, hogy mennyire elégedett önmagával és testével. De egy sportmelltartóban, ami kényelmes, tetszik és jól érzed benne magad, sokkal könnyebb. Ez legyen a célunk: érezzük magunkat jól és magabiztosnak sportmelltartóban is.

Összegzés

 

A sportmelltartó a nők legnagyobb fegyvere sportolás közben. Rendkívül fontos és nagyhatalmú. Akár kínszenvedésé is változtathatja a mozgást. Elérheti, hogy a kidörzsölt bőr miatt kellemetlen legyen a zuhanyzás. Csökkentheti az önbizalmadat.
De sokat is adhat. A tökéletes sportmelltartónál észre sem veszed, hogy ott van. Könnyűnek és hétköznapinank érzed. Korlátozások nélkül nyújt támaszt. Anélkül tart, hogy túl sok figyelmet igényelne. Pont, mint a tökéletes férfi, csak könnyebb megtalálni. Egy tökéletes kebelbarát.
 
Vedd meg a tökéletes sportmelltartódat