END OF SEASON SALE! Válassz több, mint 4700 termék közül -- days --:--:-- Vásárolj most

Találkozás Eliud Kipchoge-val és az új Nike ZoomX Vaporfly NEXT% tesztelése

Május 2-án, csütörtökön a Top4Runningnál lehetőségünk nyílt találkozni a jelenlegi leggyorsabb maratonfutóval a világon - Eliud Kipchoge - és kipróbálni az új, még gyorsabb Nike ZoomX Vaporfly NEXT% futócipőt.

Eliud Kipchoge

Ezt a cipőt egy héttel a London maraton előtt mutatták be, ahol Eliud Kipchoge megfutotta a második leggyorsabb maratont a világon (a leggyorsabbat is ő futotta, a tavalyi Berlin maratonon). Megmutatta az egész világnak, hogy ki a maratonok királya, és hogy a Nike egyre gyorsabb futócipőket tervez.

Összehasonlítva a Nike Vaporfly 4% Flyknittel, a Nike ZoomX Vaporfly NEXT% még egy lépést tett a jövő felé. A talpa 15%-kal több ZoomX habot tartalmaz a még jobbenergia-visszanyerésért és lábvédelemért a földre érkezéskor. A habon belül továbbra is megtalálható a szénszálas lap, ami segíti a folyamatos mozgást és a tempó növelését.

A felsőrésze az újdonságot jelentő Nike Vaporwave anyagból készült, ami a cipőnek tartást ad, miközben csökkenti a tömegét. Légáteresztő és minimális vízmegtartás jellemzi, ezért szinte nem is érződik futás közben, hogy van rajtunk cipő.

A tervezők átalakították a talp elejét, hogy minden időjárási körülményben segítse a tapadást. A mélyebben texturált szálak is a stabilitást növelik.

Nike VaporFly NEXT%

A New Nike ZoomX Vaporfly NEXT% futócipőt olyan, világszinten elsimert sportolókkal közösen tervezték meg, mint Eliud Kipchoge, Mo Farah és Shalane Flanagan. A futók megosztották a tapasztalataikat és tudásukat a Nike tervezőivel, és közösen megalkották a világ eddigi leggyorsabb cipőjét.

Először egy futópadon próbáltam ki az új Nike ZoomX Vaporfly NEXT% futócipőt egy terheléses teszt során, mielőtt rekortánon futóedzők felügyeletete mellett futhattam benne. A tökéletesen formázott talpél folyamatosan arra késztet, hogy továbblendülj, és a talpad elülső részére érkezz. A Nike VaporFly 4% Flyknittel összehasonlítva, a NEXT% talpánag anyaga jelentősen erősebb. Az új Nike Vaporwave felsőrészhez idő kellett, hogy megszokjam, elsőre úgy érződött, mintha mezítláb futnék, ami hihetetlenül felszabadító érzés. Mindent összevetve, a Nike ZoomX Vaporfly NEXT% nem kizárólag az elit futók cipője; mindenkihez illik, aki szeret futni, szeretne energiát megspórolni, és csak a legjobbat viselni egy-egy verseny során.

Eliud Kipchoge

Az előadás alatt volt lehetőségünk kérdezni is Eliud Kipchogetól, magától a futólegendától. Egy nagyon kedves, csendes és alázatos ember, akinek a szavait futóként én is beépítettem az életembe, és úgy gondolom, hogy másokat is motiválhat:

  • Én nem másokkal versenyzek, csak az idővel és a távolsággal” – nem a többi futóra figyel, inkább saját magára és a teljesítményére koncentrál. Ez könnyen megfigyelhető volt a londoni maratonon is, ahol annak ellenére is megőrizte a nyugalmát, hogy Mo Farah a sarkában volt.
  • Ha sokat feláldozol, sokat nyersz” – sok dolgot kell feláldozni ahhoz (nem csak a futásban), hogy egyszer visszakapjunk belőle.
  • Egyedül nem tudod leborotválni a fejedet.” – itt a körülötte dolgozó egész csapat fontosságát hangsúlyozta. Az emberekét, akik segítenek neki fejlődni és formában maradni. A nap folyamán többször megemlítette a csapat fontosságát.

Egy nappal a találkozó előtt megkérdeztem tőletek Instagramon, hogy mit szeretnétek tudni Eliudtól. A legizgalmasabb válaszok közül elmondhatom, hogy 8 órát alszik éjszaka, és még egyet délután, az edzője, Patrick Sang a szomszédja, és hogy nem szereti a fagyit, mert túl hideg neki :) Még több válaszért nézd meg a vele készült videót, ami hamarosan érkezik.

Nekünk, futóknak találkozni Eliud Kipchoge-val olyan, mint a focidrukkereknek Lionel Messivel, vagy a kosárlabdát szeretőknek Michael Jordan-nel. Különleges, lélegzetelállító, és inspiráló. Köszönöm a lehetőséget!

Ivana Kopková

Air Zoom Alphafly NEXT% 2
nike
Air Zoom Alphafly NEXT% 2
nike
Air Zoom Maxfly
nike
Új
ZOOM JA FLY 3
nike
ZoomX Vaporfly Next% 3
nike
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
nike
Új
Invincible 3
nike
Új
Air Zoom Maxfly
nike
Air Zoom Victory Racing Shoe
nike
ZoomX Dragonfly
nike
ZoomX Dragonfly Bowerman Track Club
nike
Zoom Fly 4
nike
Előző
Következő