END OF SEASON SALE! Válassz több, mint 4700 termék közül Vásárolj most

Saucony Kinvara 10

A könnyűsúly innovációjának elmúlt egy évtizedét ünnepelve a Soucony bemutatta a limitált kiadású Kinvara 10 futócipőt annak eredeti, ikonikus dizájnjával és színvilágával.

Abban a hitben született, hogy egy künnyűsúlyú cipő is bevihet nehézsúlyú ütéseket, majd a Kinvara teljesen megváltoztatta az egész iparágat. A Saucony napjainkban mutatta be a díjnyertes Kinvara 10. generációját, mely pontosan ugyanolyan úttörő, mint az első volt.

A megújult Kinvara 10

Az EVERUN™ felső résszle és a rugalmas EVA+ középtalppal lágy, hihetetlenül energikus futást lehetővé tevő Kinvara 10, mindössze 4 milliméteres támaszával a cipő egyszerre nyújt biztos támaszt és lélegez csodásan a hálós felső résznek köszönhetően. A belsőben helyezkedő saroktámasz, mely tisztelgés az eredeti Kinvara előtt, kényelmesen zárja a lábat minden egyes elrugaszkodáskor. Mivel nincs két egyforma láb, a továbbfejlesztett Kinvara 10 már a legújabb FORMFIT™ technológiával érkezik, a 3D-kontúros ágyazás három réteg habbal öleli körbe a talpat, így alkalmazkodva annak formákához és tompítva az érkezést is.

Kinvara: a kezdetek

2008 őszén, a hétszeres Ironman bajnok, Saucony atléta Linsey Corbin találkozott Chris Mahoney-val, a Saucony alelnökével, hogy egy együttműködésről trágyaljanak, melynek során kifejlesztik a tökéletes, kíméletlenül hosszú távokra, az Ironman Triathlonra készített cipőt. Meg kellett törniük az ipar addigi normáit, áttörni a határokat a rugalmasság, a reakció és a stabilitás terén, melynek segítségével Corbin rekordokra törhetett a 42,1 kilométeres futás és a combokat égető 180 kilométeres kerékpározás során.

“Chris megkérdezte, milyen lenne álmaim versenycipője", így Corbin. “Ironman atlétaként olyat szerettem volna, amely egy kicsivel több anyaggal készül, mint az eddigi, szuperkönnyű versenycipők, de nem akartam olyan nagy méretűt sem, mint a szokásos edzőcipők, amelyekben futottam. Nagy kérés volt és hatalmas kihívás a márka tervezőinek és a technológiai csapatnak is teljesen újra kellett gondolni, hogy mit is kell tudnia egy futócipőnek."

“Hosszas tesztek és Linsey, valamint más elit atléták visszajelzései alapján alakítottuk ki igényünket egy egyszerűsített futó-élményre", mondta már Mahoney. "Ezek a meglátások vezettek a Kinvara megalkotásához, mely 4 milliméteres szerkezete üstökösként jelent meg a piacon és megmutatta a a láb alsó részének geometriája és a cipő közötti kapcsolat fontosságát."

Egy évvel később a hawaii Ironman Világbajnokság hetében a Saucony egy neon-narancs Kinvarát adott Corbinnak. "Felpróbáltam egy rövid futásra. Könnyű volt és friss a lábamon, tudtam, hogy ebben fogok versenyezni. Sosem felejtem az utolsó két mérföldet, amikor a dobogóért sprinteltem a Palani dombon. Amikor csak felveszek egy új Kinvara kiadást, mindig eszembe jut ez a nagyszerű pillanat."- mesélte Corbin.

“Egy olyan iparban, ahol a futó stílusok jönnek és mennek, igazán nagyszerű érzés megélni, hogy a Kinvara egy ilyen mérföldkőhöz ért." - ezt már Mahoney teszi hozzá. "Kialakult egy igazán csodás bázisunk, akik az elmúlt évtizedben együtt rezonáltak a Kinvarával minden pillanatban, minden kiadással. Igazán nagyra becsüljük azt a hatást, amelyet a Kinvara tett a márkára, és már alig várjuk az elkövetkező generációkat.”

Kinvara: termékfilozófia

“A legelső Kinvara fejlesztésekor termékcsapatunk egy igazán izgalmas, meghatározó dizájnnal állt elő, mely fejlesztett futásdinamizmussal párosult". Ezt már Anne Cavassa, a Saucony elnöke meséli nekünk. 
" Olyan cipőt álmodtak, melynek reagálása, reszponzivitása mintaként szolgál, de emellett a könnyűsúlyú stabilitás nem különálló entitás, our product team embraced an exciting new design identity coupled with advanced running dynamics,” said Anne Cavassa, president of Saucony. “They imagined a shoe where benchmark responsiveness and lightweight stability were not separate entities, hanem zökkenőmentesen integrált részei egymásnak, átalakítva azt, ahogyan a láb áthalad a lépsi ciklusokon. A Kinvara továbbra is a folyamatosan innovatív filozófiánkat képviseli, mely a teljes márkára vetítve a futók lépéseire koncentrál. Most, hogy a Kinvara ismét szintet lépett, már alig várjuk, hogy újra kitolja az innováció határait, ahogyan a teljesítményre koncentráló cipők világát újra és újra átalakítjuk a futóknak világszerte."

Endorphin Pro 2 W
saucony
Endorphin Elite
saucony
14. 2.
Endorphin Elite
saucony
14. 2.
Endorphin Pro 3
saucony
Fenntarthatóság
Endorphin Pro 3
saucony
Fenntarthatóság
Endorphin Pro 3
saucony
Fenntarthatóság
Endorphin Pro 3
saucony
Új
Endorphin Pro 3
saucony
Fenntarthatóság
Endorphin Pro 3
saucony
Fenntarthatóság
ENDORPHIN EDGE
saucony
Fenntarthatóság
ENDORPHIN EDGE
saucony
Új
ENDORPHIN CHEETAH
saucony
Új
Előző
Következő