END OF SEASON SALE! Válassz több, mint 4700 termék közül -- days --:--:-- Vásárolj most
Kritika: Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Kritika: Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

2021.04.21. 7 perces olvasási idő

Extra löketre van szükséged a következő alkalomra? Most megtalálhatod amit keresel a következő versenyre.

A Nike magas követelményeket támasztott a Nike ZoomX Vaporfly Next% cipővel szemben, ami forradalmat robbantott ki a futás világában. Minden futó ilyesmit szeretett volna és minden márkának szüksége volt néhány versenyképes cipőre. Mivel már mindegyik széles kínálattal rendelkezik szénszálas cipők terén, úgy tűnik, hogy a Nike kiszállt ebből a küzdelemből és "egyszerűen" kifejlesztette a Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 cipőt: nincsenek nagy változások; továbbra is a nyerteseknek. A forradalmi első modell már jobb felsőrésszel párosul.

Természetesen a legtöbb futónak majd inkább erre a modellre esik a versenyek során a választása, szemben a Nike másik bajnokával: az Air Zoom Alphafly Next% cipővel. E döntés oka közvetlenül a jobb teljesítményhez és a könnyű súlyhoz kapcsolódik. Valójában a profi futók még mindig vacillálnak a két cipő között, de egy dolgok szinte biztos: a Vaporfly az első opció a 10K és a félmaraton számára, miközben az Alphafly-t inkább a maratoni futásokhoz választják. Természetesen mindenki csak a saját ízlése szerint.

Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Fogadjunk, hogy sok változásra számítottál a második verzióban, de ezúttal a Nike a konzervatív vonalat követte és csak javított egy keveset a jól elvégzett munkán. Ezért „csak” néhány változtatást találhatunk a terméken.
A felsőrész műanyag hatása a VaporWeave-ből eltűnt (amit talán kevésbé szerettünk), átadva a helyet egy szövöttebb anyagnak, hasonlónak az Alphafly-ban található Atomknit szövethez. Az eredmény egy igazán puha kialakítás, amely jól igazodik a lábhoz.
A felsőrész változásai nem hatottak ki a cipő lelkére: a talpra és a középtalpra. A Nike pontosan meg akarta tartani az első Nike ZoomX Vaporfly Next% alapját.
A ZoomX a szénlemez mellett fekszik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a kialakítás páratlan teljesítményt és tulajdonságokat kínál a futók számára. 

Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

A második változat még kényelmesebb és testhezállóbb, mint korábban, így némi extra stabilitást biztosít számunkra. Az Alphafly fűzői sokkal jobbak lettek így, hogy kis rögzítőelemeken mennek keresztül. Win-Win helyzet, mivel ez könnyebbé teszi a cipőt, és párnázott, hogy a fűzés kényelmesebbé váljon. A tágabb tér a lábujjak számára is igen hasznos és a tartós külső részének köszönhetően ez nagy eredményt jelent az első verzióhoz képest.

A lábfej meg lett erősítve a csillapítási területeket javítása érdekében, így jobban fogja lábunkat, viszont kényelmesebb és tartósabb cipőt eredményezett. A sarokhab jobb párnázottsági érzetet nyújt számunkra.
Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Ahogy említettem korábban, a Nike úgy döntött, nem változtat azon, ami már jól működik.

Az érzékeny szénlemez továbbra is segít a futások alkalmával: semmi sem állíthat meg. A ZoomX hab kiegészíti a szénlemez munkáját, így lágyabb lépést biztosít számunkra. Ez a hab az eddigi legjobb energiahatékonyságot nyújtja, jobbat, mint bármelyik Nike cipő korábban.
A széles középtalp a lábfejnél segít maximalizálni a tolóérzetet és a ZoomX reakciókészségét.
A gumitalp hosszú, mély bevágásai javítják a tapadást több felületen és különböző időjárási körülmények között, a 8 mm-es drop még nagyobb stabilitást és több visszatérő energiát eredményez.
Nike ZoomX Vaporfly Next% 2

Határozottan, a Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 nagyon hasonlít az elődjére, hiszen az már futók ezreit nyerte meg magának szerte a világon. Segíteni fog abban, hogy kényelemben érezd magad, míg az átalakított felsőrész engedi lélegezni a lábadat. A Next% 2 jobb csillapítást és nagyobb stabilitást kínál az egyéni csúcsok megdöntéséhez, nem számít, hogy 5 km-t vagy maratont futsz.

Röviden: A Nike összegyúrta az Alphafly felsőrészét és a Vaporfly lényegét, így egy egyszerű, de nagyszerű rakétát létrehozva.
Egészen biztosan nem én leszek az egyetlen, aki a megjelenés napján már a lábán akarja tudni ezt a cipőt. Ott lesz a Nike ZoomX Vaporfly Next% 2 a stopperem melett, arra várva, hogy egyéni csúcs szülessen valamelyik versenyen.

ChemiTop4Running Ambassador)