5% extra kedvezmény klubtagoknak Csatlakozz a klubhoz
Regisztrálj most: Osztrák női futás - futunk, hogy mozogjunk

Regisztrálj most: Osztrák női futás - futunk, hogy mozogjunk

2022.03.23. 4 perces olvasási idő

#WeRunToMove - Objev ženskou energii na jedinečném ženském závodě, který se koná 22. května v nádherné Vídni.

#WeRunToMove - ez a mottója a május 22-én megrendezésre kerülő 34. ASICS Austrian Women's Runnak. A közel 100 nemzet több, mint 30 000 indulójával ez Európa legnagyobb női futó sporteseménye. A csak nőknek szóló futás hangulatot, felhatalmazást, motivációt és bátorságot jelent!

Több, mint 30 éve a női futás klasszikus eseménye sokkal többről szól, mint futásról. A csak nőknek szóló futás célja, hogy a nőkkel és a lányokkal megszerettesse a sportágat. A nők elismeréséről és láthatóvá tételéről szól, az élet minden területén. A 2022-es #WeRunToMove mottó azt mutatja, hogy a nők képesek változtatni: együtt a rajtvonalnál szolidaritásból, mert együtt a nők sokkal erősebbek!

"Az volt a küldetésem, hogy a nőket és a lányokat futásra inspiráljam. 34 évvel később továbbra is ezt a célt követem" - mondja Ilse Dippmann, az osztrák női futóverseny alapítója és szervezője.

A női futók május 22-én 5 vagy 10 km-en indulhatnak. Ezen kívül lesz egy 5 km-es Nordic Walking verseny is.

Gallery

5 k

Nem számít, hogy az első 5 km-es futásodat szeretnéd-e lefutni, vagy a PB-det szeretnéd megjavítani: az 5 km-es pálya egy gyönyörű futópálya a bécsi Práteren keresztül, sík és a természetben vezet. Útközben zenekarok, közönség és dobos csoportok szurkolnak majd neked, ami fenomenális hangulatot biztosít. Az 5 km-es táv egyben a nemzetközi női futópálya és az osztrák női futóverseny főpályája is.

Bár a futás nem csak a teljesítményről szól, lesz néhány szupergyors power nő, akik megmutatják, mire képesek a női futók. Először is a kenyai Gladys Chepkurui, aki tavaly 14:49 perces idővel új pályarekordot állított fel az 5 km-en. Idén 14:30 perc felé szeretné javítani saját rekordját.

Gallery

10 k

Az 5k túl rövid neked? Akkor menj a duplájára a távnak! Fogadd el a kihívást, és hagyd, hogy a nagyszerű hangulat arra inspiráljon, hogy lefussd a saját 10 km-es versenyedet.

Gallery

5k Nordic Walking

Nem szeretnél indulni, de mégis részt vennél? Akkor jelentkezz az 5 km-es Nordic Walking pályára!

Szóval, mire vársz még? Fogd a barátnőidet, és jelentkezzetek az osztrák női futásra!

Kattints ide a jelentkezéshez!

1