MID SEASON SALE - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken VÁSÁROLJ MOST
React Infinity Run 2 Review: Chemi tesztelte az új Nike futócipőt

React Infinity Run 2 Review: Chemi tesztelte az új Nike futócipőt

2021.01.26. 6 perces olvasási idő

Nem meglepő, hogy imádtam a Nike Infinity első verzióját, ezért az újjal szemben hatalmas elvárásaim voltak és izgatottam vártam.

Számomra 2021 egyik legnagyobb dobása. Kezdetek óta az Infinity célja az esetleges sérülések csökkentése  és az utód is ezen az úton haladt tovább. Neutrális és vegyes cipőt használó futóknak készült, a napi edzésekre, illetve a maximális teljesítmény eléréséhez a kíméletlen versenyeken. Az Infinity 1 egyetlen hátránya, ami miatt nem került be a dobogós cipők közé, hogy a felső része laza volt. Nem volt kellően szoros, így egyes esetekben akár vízhólyagokat is okozhatott a sarok csúszkálása, ami rontotta hatékonyságát. De még így is imádtam ezt a cipőt. 

Ezzel az előzménnyel nem meglepő, hogy a Nike elsősorban ezt a hibát kívánta javítani az új kiadásban, megtartva a többi tulajdonságot.

INFINITY RUN 2

React Infinity Run 2

És mi az újdonság a Nike Infinity Run Flyknit 2 cipőben? A középtalp és talprész megmaradt, de egy új felsőrésze van, amely párnázottabb és közelebb áll a hagyományos teljesítményűekhez. A Flywire vezetékek már jobban zárnak a középtalpnál, mint a korábbi verzióban. Már sokkal hatékonyabbak.  A felsőrész párnázott, és nem emelkedik olyan magasra, így zokni nélkül, vagy titokzokniban is felvehető anélkül, hogy kidörzsölne. Így a súlya viszont megnőtt.
A teljesítményben nincs jelentős változás. A második verzió egy javított változat (de a kevesebb néha több). Ennek ellenére néha ennyi kell ahhoz, hogy egy jó cipőből csúcskategóriás cipő legyen. 

Nike REACT INFINITY RUN 2

A színvilág elsőre egyáltalán nem keltette fel a figyelmemet, de amikor már a kezemben fogtam, nagyon tetszett a design. Ha alaposan megnézed, láthatod a pasztell zöld foltokat, ami kellemes külsőt kölcsönöz a cipőnek. Az új felsőrész nagyon szép, finoman simul a bőrödre. Vastagabbnak tűnik a hozzáadott párnázással, kényelmesebb és jobban alkalmazkodik a lábhoz.
Az Infinity Run Flyknit 2 cipőben történő első futásom alkalmával rögtön éreztem, hogy ez egy nagyobb teljesítményű futócipő. Több alkalom után már biztosan állíthatom, hogy sok kilométer van a cipőben, sokat csiszoltak rajta, így biztonságossá vált a blokád.
Kiemelkedik a mediális támasz, ami ugyan elengedhetetlen a stabilitás érdekében, de séta közben érezhető,  futásnál azonban eltűnik. A középső talpban nincs változás, így ha nem zavart ez az eredeti verzióban, itt sem fog.

Nike REACT INFINITY RUN 2

Összegzés: Azt mondhatjuk, hogy ez a csúcskategóriás cipő kiváló a mindennapi edzésekre, akár hosszútávú futásra is alkalmas, párnázottságának köszönhetően jó választás több mint 30 kilométeres távra és szükség esetén még a tempón is gyorsíthatunk. Az Infinity Run Flyknit 2 azonban instabil érzést nyújt az éles kanyarokban, a magas középtalp veremmagassága miatt, illetve puha és rugalmas gumitalpjában nincsenek szögek. Ez a kialakítás növeli a cipő tartósságát azáltal, hogy a kopást nagyobb felületen oszlatja el. A saját cipőmnél a legnagyobb kopás a külső talp oldalán jelentkezett, ahol már nincs gumiborítás, de összességében  így is elégedett vagyok az Infinity Run Flyknit 2 tartósságával. A tapadása száraz felületen  még elfogadható , de kissé csúszós a füvön, nedves felületeken.

Nike REACT INFINITY RUN 2

INFINITY RUN 2

Nos, mindent egybe véve csak azt mondhatom, hogy a Nike egy nagyszerű, a ritmus szempontjából nagyon sokoldalú cipőt optimalizált a mindennapi edzésekhez, kiváló párnázottsággal, kijavítva a korábbi verzió blokkolási hibáit, így ha bejött neked az  Infinity 1 vagy csak ha ezek a változtatások közül hiányoltál valamit: szerencséd van.
Főbb előnyei: Sima átmenetek, kiváló párnázottság, lábzár és sokoldalúság.
Hátrányok: Súlygyarapodás, kellemetlen érzés a kanyarban.

Egy kis változtatás remek cipőt eredményezett.

ChemiTop4Running Ambassador)