Ajándék futóknak 70000 Ft feletti vásárlás esetén. Válassz ajándékot
Verseny utáni betekintés Philipp Pfliegerrel

Verseny utáni betekintés Philipp Pfliegerrel

2021.10.20. 5 perces olvasási idő

Vajon mit csinál egy profi futó, a berlini maraton másnapján? Válaszol a kérdéseinkre. 2021.09.27-én örömmel fogadtuk Philipp Pfliegert és az Incylence Alex Siegmund alapítóját a berlini Top4Running Concept Store-ban.

Vajon mit csinál egy profi futó, a berlini maraton másnapján? Megválaszolja a kérdéseinket. 2021.09.27-én örömmel fogadtuk Philipp Pfliegert és az Incylence Alex Siegmund alapítóját a berlini Top4Running Concept Store-ban.


Ha valakinek nem lenne ismerős Philipp Pflieger neve: maratonfutó, szerző és podcast műsorvezető. A  2:12:15 maratoni idővel Németország egyik legjobb futója. Természetesen Philipp is részt vett az idei berlini maratonon és a 16. helyet szerezte meg. Bár idén a teljesítménye elmaradt saját elvárásaitól, az előadását nagyon lenyűgözőnek találtuk.


Akik este végül eljöttek a Top4Running üzletébe a beszélgetésére, hasonló élményekkel távoztak. Záporoztak a kérdések és bár sokan a résztvevők közül előtte maguk is lefutották a maratont és a lábuk még nem volt teljesen stabil, a hangulat nem is lehetett volna jobb. 


A berlini maratonról is volt egy részletes beszámoló, annak minden oldalával együtt. A vírus utáni tényleges céljától kezdve, a 4,5 órás autóútról Regensburgtól Berlinbe, a pénteki sajtótájékoztatón és az időjáráson át, illetve a profikkal szemben támasztott elvárásokról a célnál is szó esett a találkozón. Philipp mesélt nekünk az érzéseiről, a verseny alatt történtekről, olyan élénken, hogy szinte vele futottál a történet alatt. 

Blog7

Arra a kérdésre, hogy egy maraton után a lépcsőt vagy inkább a liftet használja, a válasz: "Lift. Határozottan a lift. De Kipchoge is lifttel megy."
Így mi, amatőr futók is fellélegezhetünk: Eliud Kipchoge és Philipp Pflieger is elkerülik a lépcsőt a maraton után.

De a felszereléseivel kapcsolatban is sok kérdés érkezett, így megtudtuk, hogy Philipp karbon cipőben is edz és nem csak a verseny napján veszi elő a szekrényből.


A kérdések középpontjában azonban a színes zokni állt, ami a farmerja alól kandikált ki, illetve a pódium előtt is megtalálható volt. Philipp maga tervezte ezeket a zoknikat és a fejlesztési folyamat során végig tanácsadói szerepet töltött be. Ez az agresszív megjelenés kimondottan a gyors versenyekre lett tervezve, függetlenül attól, hogy az maraton, 5 km vagy virtuális futás. A zoknik mellett szól: Microlon® mikroszálas anyagból készülnek, extra párnázást, maximális tartósságot, kettős rétegű szegélyt és tökéletes illeszkedést kínálnak. Ráadásul a stílusnak köszönhetően biztos, hogy néhány másodperccel gyorsabban futunk majd!

A szakértői beszélgetés után folytatódott a kellemes összejövetel Erdinger Alkoholfreivel és még több izgalmas beszélgetéssel. Rengeteg fotó készült Philippel, aláírta a könyveket és a zoknikat és mindenkire szakított egy kevés időt. Ráadásul ahogy egy igazi profihoz illik, Philipp Pflieger addig maradt, amíg minden látogató feltette az utolsó kérdését.

Csak annyit mondhatunk:

Köszönjük Philipp a nagyszerű estét, alig várjuk a következő beszélgetést!