END OF SEASON SALE! Válassz több, mint 4700 termék közül Vásárolj most
Peres Jepchirchir az Adizero Adios Pro-val áttörte a nők félmaratoni világrekordját Prágában

Peres Jepchirchir az Adizero Adios Pro-val áttörte a nők félmaratoni világrekordját Prágában

2020.09.07. 6 perces olvasási idő

2020. szeptember 5-én az Adidas sportolója, Peres Jepchirchir, a világ leggyorsabb női félmaratonfutójaként került be a történelemkönyvekbe, miután rekordidőt futott a prágai RunCzech félmaratonon.

Jepchirchir 1:05:34-nél szakította át a célszalagot az új adidas adizero adios Pro, az adidas valaha volt leggyorsabb futócipőjében. Az adidasos sporttársai, Brenda Jepleting és Dorcas Jepchumba Kimeli a második, illetve a harmadik helyet szerezték meg. Folytatva a rekordok ambiciózus megdöntését, Kibiwott Kandie is megfutotta az egyéni legjobbját a férfiak félmaratoni versenyén - a valaha futott ötödik leggyorsabb félmaratonnal 21 másodpercet faragott az aktuális legjobbján. 58:38-cal győzött, őt követte Philemon Kiplimo és Benson Kipruto, miközben az új adizero adios pro „Dream Mile”-t viselték, megszerezve a második és a harmadik helyet. A sebesség új szintjére eljutva Kipruto hihetetlen teljesítménnyel 2 perc és 7 másodpercet jevított eddigi legjobbján.

adidas adizero adios Pro

A prágai Letna Parkban zajló RunCzech női félmaraton meghívásos esemény volt, amelyen a világ hét legünnepeltebb távfutója vett részt. A verseny az elit távú országúti futóversenyekre való visszatérést jelenti március óta az első hivatalos eseményként, amelyet a szervezők a RunCzech - egy 25 éves adidas partner - csapat és a Cseh Köztársaság kormánya által tettek lehetővé. A sportolók a park körüli ovális pályán versenyeztek, 21,0975 km-t (nagyjából 16,5 kör) futva. Az IAAF Atlétika Világszervezetének irányításával a sík pályát és az intenzív versenyt úgy tervezték, hogy a jelenlegi világrekordok és a legjobb idők teljes támadása legyen.

Taking place at Letna Park, Prague, the RunCzech women’s half marathon was an invitationonly event featuring seven of the most celebrated female distance runners in the world today. The race marks the return to elite distance road running competitions as the first official event since March, made possible by the organizers from the RunCzech – an adidas partner for 25 years - team and the Czech Republic Government. The athletes competed on an oval course around the park, running 21.0975 km (roughly 16.5 laps). Officiated by IAAF World Athletics, the flat course and intense competition were designed to be an all-out assault on current world records and best times.

adidas adizero adios Pro

Áttörő innovációjának bizonyítékául szolgálva az eseményen versenyző összes adidas sportoló a márka valaha volt leggyorsabban futó cipőjében, az adizero adios Pro-ban szerepelt. Kifejezetten a szó elit futóinak fejlesztették ki, az esemény volt az első alkalom, hogy a cipőt hivatalos versenyen viselték. Az EnergyRodokat a LightstrikePRO középtalp egészíti ki, amely szuper könnyű párnázást biztosít a robbanásszerű mozgásokhoz és a tartós sebességhez.

Acting as a proving ground for its breakthrough innovation, all adidas athletes competing in the event performed in the brand’s fastest ever running shoe, adizero adios Pro. Developed specifically for the word’s elite runners, the event was the first time the shoe has been worn in an official race. The EnergyRods are complemented by the LightstrikePRO midsole, which provides super-light cushioning for explosive movements and enduring speed.

_

 

_

 

_

 

 

Alberto Uncini Manganelli, az adidas Running vezérigazgatója elmondta: „Nem lehettünk büszkébbek és jobban rettegve Peres Jepchirchirtől, amiért kivételes tehetségeinek köszönhetően megdöntötték ezt a rekordot. Az a tény, hogy a legújabb alkotásunk támogatta, az adizero adios Pro hihetetlenül izgalmas. Az Adidas-nál megszállottjaink vagyunk, hogy a sportolók számára a legjobb termékeket hozzuk létre annak érdekében, hogy versenyelőnyt biztosítsunk számukra, ezért részünk lenni ebben a pillanatban nagyon különleges számunkra. Az adizero franchise világrekordot megőrző örökségének folytatása során, amikor az adizero adios Pro létrehozására vállalkoztunk, egyetlen világos jövőképet tartottunk szem előtt, és ez egy olyan cipő létrehozása volt, amely lehetővé tette a világ elitjének a legnagyobb teljesítmény elérését. A mai nap ennek a jövőképnek a beteljesülését jelenti, de ez csak a kezdet. "

Alberto Uncini Manganelli, General manager, adidas Running, said: “We couldn’t be prouder and more in awe of Peres Jepchirchir for breaking this record thanks to her exceptional talents. The fact that she was supported by our newest creation, the adizero adios Pro is incredibly exciting. At adidas, we have an obsession with creating the very best products for the athletes in order to give them a competitive edge, so to be a part of this moment is very special to us. Continuing the worldrecord breaking legacy of the adizero franchise, when we set out to create the adizero adios Pro we had one clear vision in mind, and that was to create a shoe that enabled the world’s elite to unlock their greatest performance. Today marks a fulfillment of that vision, but it’s only just the beginning.“

Az adidas adizero adios Pro szeptember 14-től lesz kapható, nagyon limitált mennyiségben és kizárólag Top4Running Club tagoknak. Ha szeretnéd megvenni,

csatlakozz a klubhoz

ADIZERO ADIOS PRO 3
adidas
Fenntarthatóság
ADIZERO PRIME SP2
adidas
Fenntarthatóság
ADIZERO ADIOS PRO 2
adidas
ADISTAR CS W
adidas
Fenntarthatóság
adizero Takumi Sen 8
adidas
Fenntarthatóság
ULTRABOOST 22
adidas
Fenntarthatóság
ADIZERO ADIOS PRO 3
adidas
Fenntarthatóság
4DFWD 2 M
adidas
Fenntarthatóság
ULTRABOOST 22
adidas
Fenntarthatóság
ADIZERO PRIME X STRUNG
adidas
Fenntarthatóság
ADIZERO PRIME X STRUNG
adidas
Új
ADIZERO ADIOS PRO 3
adidas
Fenntarthatóság
Előző
Következő