5% extra kedvezmény klubtagoknak Csatlakozz a klubhoz

A Nike bemutatja az új VaporFly NEXT% futócipőt

Mi az újdonság (és mi ismerős) a Nike ZoomX Vaporfly NEXT% futócipőben? A frissített név mellett, a maratonokat uraló Nike Zoom Vaporfly 4% -ot az orrától a sarkáig újraalkották a Nike világbajnok futóinak visszajelzéseire támaszkodva.

Vaporfly NEXT%

A második generációs Vaporfly kapott egy új felsőrészt (nagyrészben Shalane Flanagan észrevételeinek köszönhetően, miután Bostonban nagyon lehúzta őt a vizes cipő súlya), egy újragondolt középtalpat (egy Nike Sport Research Lab megoldás, ami Nike élsportolók visszajelzéseit kombinálta) és egy újratervezett tapadási mintázatot (Eluid Kipchoge számára különösen fontos volt ez az újítás egy berlini, nagyon esős versenyt követően). 

“Ez a cipő a sportolóink, kutatóink, mérnökeink és dizájnereink összefogásának eredménye, akik a kezdetektől fogva szorosan együttműködtek a tervezési, tesztelési és gyártási folyamatok során.” nyilatkozta Brett Holts, a Nike Running cipőfejlesztésért felelős alelnöke. “Izgatottak vagyunk, hogy szemtanúi lehetünk annak, hogy a NEXT% tovább emeli az emberi teljesítmény határait a maraton futás terén.”

Vaporfly NEXT%

Miért NEXT%?

Amikor a Nike bemutatta a Nike Zoom Vaporfly 4%-ot, az átlagosan 4%-kal több enregiát takarított meg a Nike előző leggyorsabb maratoni futócipőjéhez, a Nike Zoom Streak 6-hoz képest. A feljavított NEXT% arra utal, hogy minden egyes versenyre egy új lehetőségként tekintenek, hogy még gyorsabban érjék el a célszalagot. Ahogy Mo Farah mondta nemrég, "Sportolóként mindig arra a plusz százalékra/egy kicsivel jobbra törekszel."

Mi az újdonság?

  • Vaporweave anyag a felsőrészen, amely könnyebb, mint a Nike Flyknit, miközben kivételesen jó áteresztőképességgel és minimális vizmegtartó tulajdonsággal rendelkezik, így könnyed és száraz marad a verseny során.
  • A cipőfűzőket kissé oldalra csúsztatták, hogy kevesebb nyomás érje a lábfej érzékeny részeit. (Mo Farah-nak nagyon tetszett ez az újítás)
  • A sarkaknál található hab védi az Achillest miközben gyűlnek a kilométerek.
  • A középtalpban található Nike ZoomX hab tudományosan igazoltan növeli az energia-visszanyerést.
  • A hab újratervezésével drop mértékét 11 mm-ről 8 mm-re csökkentették, ezáltal a cipő stabilabb érzetet nyújt és segít maximalizálni az energia-visszanyerést az elemelkedés során.
  • A designerek Kirui, Kipchoge és Farah futásának elemzése alapján újragondolták a talp elülső részének tapadási mintázatát, így az esős időjárásban is jól teljesít.
  • A mélyebben texturált szálak segítenek a futóknak, hogy a kanyarokat könnyebben vegyék.

Mi az, amit megtartottak?

  • A habon belül továbbra is megtalálható a szénszálas lap, ami tartást ad a cipőnek, ezáltal biztosítva a magabiztos elrugaszkodás érzését.
  • A cipő összsúlya a 15%-kal több hab ellenére is változatlan maradt.

Vaporfly NEXT%

M MONT BLANC CARBON
altra
Új
ENDORPHIN PRO 4
saucony
Új
AIR MAX 270
nike
Új
ZOOM JA FLY 3
nike
WMNS AIR FORCE 1 '07
nike
METASPEED SKY PARIS
asics
Új
Cloudboom Echo 3
onrunning
Új
Vaporfly 3 Premium
nike
Új
Vaporfly 3
nike
Új
SWOOSH WRISTBANDS
nike
SUPERBLAST
asics
Új
GEL-KINSEI BLAST W
asics
Fenntarthatóság
Előző
Következő