5% extra kedvezmény klubtagoknak Csatlakozz a klubhoz
Nike Streakfly: A legújabb Nike versenycipő

Nike Streakfly: A legújabb Nike versenycipő

2022.02.17. 3 perces olvasási idő

Versenycipő 2022-ben szénlemez nélkül? Jól hallottad, a Nike Streakfly a Nike gyors versenycsaládjának legújabb tagja, amely ZoomX habszivaccsal és Pebax lemezzel személyes legjobbakat ígér.

Vaporfly és Alphafly - A sportolók világszerte imádják ezeket a Nike cipőket. A Vaporfly fejlesztése során elsősorban a maratonra koncentráltak. A Nike legújabb cipőinnovációjával a márka most a középtávokra koncentrál.

"Imádom a Vaporfly-t, ez a kedvenc cipőm, de a 10 km-es világrekordhoz egy könnyebb cipőt tartok ideálisnak" - mondta Geoffrey Kamworwor, aki a félmaratonon már futott egy gyors 58:01-et.

És itt jön a képbe a Nike Streakfly. Ez egy ultrakönnyű versenyző, és elit edző rövid távú országúti versenyzéshez. Gyorsaságra épült, nem távolságokra. A Nike Vaporflyhoz és a Nike Alphaflyhoz képest alacsonyabb profilja van, hogy a sportoló összekapcsolódhasson az úttal. A 2022-es versenycipő meglepetése? Szénlemez nélkül érkezik!

1

A Nike Streakfly a Vaporflyval és az Alphaflyval ellentétben sokkal több kontaktot biztosít a futónak a talajjal, és tényleg csak ott nyújt kényelmet, ahol arra szükség van. A középtalp a Nike széntalpú cipőiben is megtalálható ZoomX-habot használja, amely puha, könnyű és reszponzív futást biztosít. A Streakfly azonban nem szén-, hanem Pebax-lemezzel rendelkezik. Ez biztosítja a stabilitás érzetét, miközben minden lépésnél előre tolja a lábadat. Ezen kívül a Streakfly szuper könnyű hálós felsőrésszel rendelkezik. A mindössze 6 mm-es droppal szuper könnyű és közvetlen futásérzetet ad a talajhoz.

2

Árban a Nike Streakfly a Nike országúti versenycipői közül a legmegfizethetőbb. Ráadásul nagyon közvetlen az érintkezése a talajhoz és stabil cipő, ideális rövidebb versenyekre.

Nike versenycipők Streakfly Vaporfly Alphafly
Drop 6mm 8mm 4mm
Súly 160g 195g 209g
Összetevők TPE ZoomX, Midfoot Shank PBAX ZoomX, Carbon fiber plate ZoomX, Carbon fiber plate, Zoom Air

 

Nézz be hamarosan a Top4Running áruházba, és szerezd meg elsőként az új Nike Streakfly-t!