Vízálló cipők - Válaszd ki kedvencedet és eddz bármikor! Vásárolj most

Nike Epic React Flyknit, a futócipők új királynője

Két héttel ezelőtt a Nike világhódító útjára küldte a forradalmi, új futócipőjét, a Nike Epic React Flyknitet, amit volt szerencsém az elsők között tesztelni. Szerencsére nem volt nedves időnk, így nem kellett a gyönyőrű fehér felső rész miatt aggódnom.

Před dvěma týdny uvedla Nike na trh revoluční novinku mezi běžeckými botami Nike Epic React Flyknit a já jsem měla tu možnost je otestovat mezi prvními.

Igazi futóknak tervezve, a távolságokat nem tisztelve, a cipőt a legjobb futók tesztelték, akik több, mint 17 ezer mérföldet tettek meg a fejlesztés sorén és több, mint 400 különböző párnázási kombinációs innovációt próbáltak ki. Elég biztatóan hangzik, nem?

Miért szerettem bele a Nike Epic React Flyknitbe már a legelső kilométereken?

Könnyedség. A cipő szuperkönnyű, a viselője alig érzi, hogy valójában a lábán van. Ezt tökéletesen kiegészíti az egyben készült Flyknit felső rész. Tökéletesen illeszkedik, anélkül, hogy túlságosan szoros lenne, a futók pedig tisztán érzik a rugalmasságát, valamint ahogyan lélegzik a lábfejük. Extrém hideg időben teszteltem, a lábujjaim mégsem voltak hidegek, teljesen olyan érzés volt, mintha egy olyan cipőben futottam volna, aminek jóval vastagabb a felső része. A nyelv egységet képez a felső résszel, amitől még kényelmesebbé válik. A légzőképessége tehát egy újabb előnye a Nike React Flyknitnek.

Az innovatív Nike React hab ugyanolyan könnyű, mint a Nike Lunar, mégis 13%-kal érzékenyebb. Más modellekkel összehasonlítva lágyabb és jobban csillapítja a rezgéseket kemény talajon ami miatt én, mint prágai futó, különösen izgatott vagyok. Egyszerűen érzed az energia visszanyerését minden egyes alkalommal, amikor a lábad a talajt érinti. A sarok alatti kiterjesztett hab egy újabb előny, melynek köszönhetően lényegesen stabilabbá válik a cipő. A kemény hab a sarkad alatt érezhetővé válik, amint sétára váltasz.

A Nike különös figyelmet szentelt a talajra érkezésre a sarkak megerősítésével és a cipő elején szilárd gumi használatával, ami jobb tapadást és nagyobb ellenállást tett lehetővé. Végül már nem kell aggódnod, hogy a talajra sarokkal, vagy a lábfejed elejével érkezel.

A megerősített sarok ideálist támaszt nyújt hosszútávfutók számára. A lábad ott van, ahol lennie kell és nem mozdul el a cipőben olyan könnyen oldalra, mint más modellek esetében.

A Nike Epic React Flyknit túlszárnyalta a várakozásaimat. Hihetetlenül könnyű, kényelmes, energiával teli, mégis támasztja a lábadat anélkül, hogy tudnál róla, vagy észrevennéd. Ha valamit mégis meg kell említenem negatívumként, akkor az a fehér változata. Nem vagyok biztos benne, hogy ugyanilyen jól néz ki egy hónap használat után is.

Most eljött a Te időd, hogy nálunk, a Top4Runningnál válaszd ki a Te színkombinációdat. Vidd magaddal és öleld át a tavaszt

Iva @iva_runstheworld