Akár 70 %-os kedvezményekkel Vásárolj most
Négy országos rekord: ASICS Meta időmérés

Négy országos rekord: ASICS Meta időmérés

2022.05.06. 3 perces olvasási idő

Málagában az ASICS egy fantasztikus eseményt rendezett, az ASICS META Time Trials versenyt, és a világ legjobb sportolóit gyűjtötte össze, hogy megünnepelje az új Metaspeed Sky+ bevezetését. Az ASICS eddigi leggyorsabb cipőjében összesen 27 új személyes rekord, köztük 4 új országos rekord született.

Málagában (Spanyolország) az ASICS egy fantasztikus eseményt rendezett, és a világ minden tájáról összegyűjtötte a legjobb sportolókat, hogy megünnepelje az új Metaspeed Sky+ bevezetését. És mi mással is lehetne jobban megünnepelni az ASICS kínálatának új, és egyben leggyorsabb cipőjének bemutatását, mint az 5, 10 és 21,2 km-es távokon elért új legjobb idők kergetésével? Összesen 70 sportoló fogadta el a meghívást, és vett részt az ASICS Meta Time Trials versenyen. A festői futóhelyszínekkel tarkított, a tengerparton vezetett pálya sok sportoló számára az aktuális edzésformájának tesztjét jelentette.

Gallery

A német hosszútávfutó, Richard Ringer a Flagstaff-i magaslati edzőtáborból érkezett, és a Metaspeed Sky+ versenycipőben 10 km-en 28:40 percre tudta javítani személyes legjobb idejét. A győzelmet ezen a távon az etióp Tsegay Kidanu Reda szerezte meg 27:14 perc alatt.

A spanyol Mohamed Katir 13:20 perc alatt nyerte meg az 5 km-es versenyt a francia Felix Bour (13:41 perc), és a német Simon Boch (13:41min) előtt. Laura Hottenrott és Katharina Steinruck személyében további két német ASICS atléta vett részt az eseményen.

Gallery

27 új személyes rekord, köztük 4 új országos rekord

Az egyik legjobb európai teljesítményt a skót Eilish McColgan érte el, aki az 5 km-es távon éppen csak lemaradt az európai rekordról, de 14:45 perces idővel új brit rekordot állított fel. Összesen 27 személyes legjobb idő született a spanyol kikötővárosban rendezett ASICS-rendezvényen, köztük négy országos rekord.

McColgan brit rekordja mellett Julia Mayer új osztrák rekordot állított fel félmaratonon (1:11.13 óra), Mekdes Woldu pedig új francia rekordot állított fel 5 km-en 14:16 perc alatt. Szintén 5 km-en Carla Dominguez Torner új spanyol rekordot állított fel.

Gallery

A 2022-es év számos csúcspontot tartogat a sportág élvonalbeli futói számára. Európa-bajnokságok, Common Wealth Games, és világbajnokságok szerepelnek a programban. Így biztosak lehetünk benne, hogy a Metaspeed Sky+-t gyakrabban fogjuk látni akcióban. Olvass itt többet az ASICS eddigi leggyorsabb cipőjének új fő jellemzőiről.

5