MID SEASON SALE - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken VÁSÁROLJ MOST

Maurten - innovatív hidrogél technológia

2019. október 12-én a világ szemtanúja lehetett egy sporttörténelmi eseménynek.

Maurten

Eliud Kipchoge áttörte a maraton 2 órás álomhatárát, és egy óra ötvenilenc perc és negyven másodperc alatt teljesítette a 42,2 kilométeres távot. 2018-ban, a berlini világrekord megdöntésekor használt Eliud Kipchoge először Maurten *Gel 100-t. Azóta is Maurten-t használ sport étrendkiegészítőként. És nem csak ő, de számos más világhírű sportoló is, mint Jan Frodeno, Kenenisa Bekele, Mo Farah, Ashete Bekere, Vivian Cheruiyot Maurtennel pótol verseny közben.

A Maurten termékek alapja a hidrogél technológia. A hidrogél egy biopolymer- és vízalapú szerkezet, nagyon kis pórusokkal. A háromdimenziós, vízmegtartó hálózat úgy néz ki, és kissé úgy is viselkedik, mint egy konyhai szivacs. A Maurtenben a szerkezetet a leghatékonyabb energiaforrással - szénhidrátokkal - töltötték meg. A sportitalokban levő hidrogélek két természetes összetevő kombinációjából készülnek: az alginát (a barna algák sejtfalából kivont) és a pektin. Ezt a két élelmi rostot évtizedek óta használják az élelmiszeriparban. Pontosan a megfelelő körülmények között kombinálva az alginát és a pektin pH-érzékeny hidrogélt képez.

Maurten

Sem a Maurten gél, sem az ital nem tartalmaz hozzáadott ízt. Minden olyan természetes, és gondolkozhatsz rajta, hogy mire hasonlít a Maurten íze :)

Maurten nem tartalmaz továbbá színezéket és tartósítószert sem. A termékek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak. Semmi szükségtelen adalék.

Maurten Gel - a hidrogél technológia lehetővé teszi a szénhidrátok könnyebb szállítását a gyomron keresztül a bélbe, ahol a szénhidrátok felszívódnak. A hidrogél a gyomor savasságában képződik, de a GEL 100 egy olyan hidrogél, amelyet nátrium-alginát és kalcium-karbonát kombinálásával pontos körülmények között állítanak elő.

Maurten Italpor - keverd össze az italport vízzel, és folyékony sportitalt kapsz, amely magas szénhidrátkoncentrációt tartalmaz. Az ital a gyomor savasságában azonnal hidrogéllé alakul. A hidrogél ezután lehetővé teszi a sportital sima szállítását a gyomron keresztül a bélbe, ahol a víz, a só és a szénhidrátok felszívódnak. 

Kíváncsi vagy, hogy milyen íze van a Maurtennek? Hogyan hata teljesítményedre? Próbáld ki, és meglátod! :)

Top4Running Team