HASZNÁLD A CYBER1 KÓDOT 3800 Ft kedvezményért (30000 Ft feletti vásárláskor) és a CYBER2 kódot 7500 Ft kedvezményért (58000 Ft feletti vásárláskor). -- days --:--:-- HASZNÁLD KI
Magasabbra, előrébb, gyorsabban: Hogyan válasszuk ki a pálya szögeseket?

Magasabbra, előrébb, gyorsabban: Hogyan válasszuk ki a pálya szögeseket?

2021.12.23. 3 perces olvasási idő

Az elmúlt években sok minden történt, nem csak a futócipők fejlesztése terén. Legutóbb a tokiói olimpia óta a szögesek továbbfejlesztése a beszédtéma. Különböző szaklapokban pletykálnak arról, hogy melyik modell hozza a legnagyobb előnyt a különböző távokon. 

Az elmúlt években sok minden történt, nem csak a futócipők fejlesztése terén. A tokiói olimpia óta a spiccek továbbfejlesztése a beszédtéma. Vajon Karsten Warholmnak előnyt adott, amikor szénszálas szögesben futott mesés rekordot 400 méteres gátfutásban? Vagy a Nike Air Zoom Maxfly szögesek trambulin hatása jelent sokkal nagyobb előnyt?  A különböző szaklapokban pletykák keringenek arról, hogy melyik modell hozza a legnagyobb előnyt a különböző távokon. A népszerűek többnyire hetekkel előre elfogynak. 

Spikes 1

Különösen sprinterként vagy ugróként nem szabad, hogy a futóedzéseken ugyanaz legyen a szögesed, mint a versenynapon. Persze, az új technológiák előnyt jelentenek a versenyen, de hihetetlenül megterheli a lábadat és az ízületeidet, ha azokban a szuper könnyű, rendkívül kemény talpú szögesekben futsz. Sérülésmentesen szeretnéd átvészelni a szezont? A megfelelő cipő kiválasztása az edzésekre fontos szerepet játszik ebben.

Spikes 2

A tested hosszú távon hálás lesz, ha kevésbé kemény talpú cipőt használsz az edzéseid során.

Ha gyorsasági edzéseket tartasz a pályán, de még mindig nagy volumenű edzéseket végzel, akkor a lágyabb szöges a jó választás. Csak keresd a Top4Running webshopon az olyan all-round vagy középtávú szögeseket, mint az Asics Hyper LD 6, az adidas distancestar vagy a Nike Zoom Rival D 10. Ezekkel gyorsabbá teheted az edzéseidet és egyúttal a futótechnikádat is fejlesztheted, anélkül, hogy túlságosan megterhelnéd a lábadat.

Csak közvetlenül a szezon kezdete előtt kezdd el használni a versenyszögest. Ma csak egy vagy két fontos futás van a programban? Ez a megfelelő alkalom arra, hogy felvedd a kemény versenycipődet, hogy megszokd őket. A név mindent elárul, ez legyen a szögesed a versenynapokra!

Spikes 3