END OF SEASON SALE! Válassz több, mint 4700 termék közül Vásárolj most

INEOS 1:59 CHALLENGE

Szombat, hajnali 5:30. Csörög az ébresztőm. Kiugrom az ágyból, és gyorsan készülődök. Reggeli, fogmosás, összepakolom a cuccaim, és irány Bécs. Ahogy megérkezem, egy kicsit aggódom az időjárás miatt, mert nem pont olyan, ahogy azt jósolták. Gyorsan ellenőrzöm a hivatalos INEOS 1:59 CHALLENGE oldalon, hogy biztos nem változott semmi. Nincs változás!

INEOS 1:59 CHALLENGE

Megérkezem a helyszínre. Ebben a pillanatban magam mögött hagyom Bécset, és egy tömeg közepére érkezem, akik nem akarnak lemaradni egy elképesztő sporteseményről. Egy kicsivel később bejelentik, hogy Eliud Kipchoge és az iramfutói már elindultak, és a hideg végigfut a gerincemen. Még mindig nem hiszem el, hogy itt vagyok.

Hirtelen mindenki egy pontra fókuszál, mindenki Eliudot akarja látni. És néhány percen belül megérkezik. Egy megkülönböztető jelzéses rendőrautó tűnik fel a távolban egy INEOS 1:59 CHALLENGE feliratú autóval. Egy csapat futót látunk. Több száz, vagyis inkább több ezer szurkoló kezdi bíztatni őket. Elképesztő. A futók őrült sebességet tartanak. És néhány perc múlva már el is futottak mellettünk. Az egyik kocsi a futók előtt iramjelzőként működik, zöld jelzést világítva a földre. Fontos, hogy Eliud minél egységesebb iramot tartson. Minden ember szurkol az út mentén. A hangulat leírhatatlan. Nem sokkal később már nem is hallom a bemondót, csak élvezem a felejthetetlen pillanatokat, amiben vagyok. Élőben láthatom Eliudot. Még a többi futó gyűrűjében is nehéz összetéveszteni, a fehér-pink Nike ZoomX Vaporfly Next% cipőben, az elegáns futóstílusával. Nyugodtnak és rendezettnek tűnik, mintha csak egy baráti kocogásra indult volna a bécsi Práterben, miközben szeretne ő lenni a világon az első, aki 2 órán belül futja a maratont!

INEOS 1:59 CHALLENGE

Még Kenya elnöke is eljött az osztrák fővárosba, hogy támogassa Eliudot, és nemzeti legendaként beszélt róla! Kipchoge kiválóan teljesített a távon, 1:59:40.2-es idővel szakította át a célszalagot, óriási ovációt kiváltva a szurkolókból. Micsoda hihetetlen teljesítmény! És a mottója, No Human Is Limited, most is megállja a helyét. A kenyai szurkolók egyből belekezdenek az ünnepi táncukba és dalaikba. Ezek a szurkolók, ahogy élvezik az atlétikát, ahogy átélik, csodás látványt nyújtanak. 

Gyönyörű, felejthetetlen nap volt számomra. Fantasztikus egy ilyen eseményen részt venni, ilyen hangulattal. És micsoda motiváció az összes futónak! Köszönjük Eliud.

Jan Kunčický, Top4Running

Air Zoom Alphafly NEXT% 2
nike
Air Zoom Alphafly NEXT% 2
nike
Air Zoom Maxfly
nike
Új
ZOOM JA FLY 3
nike
ZoomX Vaporfly Next% 3
nike
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
nike
Új
Invincible 3
nike
Új
Air Zoom Maxfly
nike
Air Zoom Victory Racing Shoe
nike
ZoomX Dragonfly
nike
ZoomX Dragonfly Bowerman Track Club
nike
Zoom Fly 4
nike
Előző
Következő