5% extra kedvezmény klubtagoknak Csatlakozz a klubhoz
Hogyan legyél zöldebb: 6 tipp futóknak

Hogyan legyél zöldebb: 6 tipp futóknak

2021.04.20. 5 perces olvasási idő

A kis lépések nagy eredményekhez vezetnek. Hogyan változtathatod meg (futó) rutinod a bolygó megmentése érdekében?

1. Viselj fenntartható kollekciókat.

Néha a kopott textíliák újrahasznosított szálai, máskor az óceánokból származó műanyag kerül feldolgozásra. Számos ismert márka, mint a Nike és az adidas különböző módszerekkel próbál minél kevesebb terhet róni a bolygóra. A fenntartható ruházat jól néz ki és kényelmes viselet, akárcsak bármely más sportruházat.

Fenntartható Férfiaknak          Fenntartható Nőknek

2. Tökéletesítsd öltözeted fenntartható cipővel és felszereléssel.

Futócipők is elérhetőek már környezetbarátabb kiadásban. Az adidasAsics és a Salomon a cipők világában küzd a fenntarthatóságért.

Fenntartható cipők

3. Csak azt vedd meg, amit használni is fogsz.

Te is gyakran kapod azon magad, hogy tele a kosarad felsőkkel, shortokkal és színes zoknikkal, pedig csak új futócipőt akartál venni ? Mentsd meg a környezeted és a pénztárcádat és gondold át fizetés előtt, hogy mire van szükséged valójában (vagy mi az amit nagyon akarsz, néha az is fontos, hogy boldoggá tegyük magunkat) és mi az amire nincs is szükséged. Kompromisszumok nélkül csökkentsd le a kosár tartalmát a nélkülözhetetlen darabokra.
A megrendelt termékek egy része nem lett jó? Használd ki a visszaküldés lehetőségét! Valakinek majd biztosan jó szolgálatot tesz, ahelyett, hogy a szekrényedben lapulna. 

4. Add tovább a nem használt dolgokat.

Takarítsd ki minden évben a szekrényed. Oszd két kategóriába azokat, amiket egyszer sem vettél fel az elmúlt egy évben:
1) Eladás / adomány: A jó állapotban lévőeket eladhatod vagy eladományozhatod. Rengeteg konténer van erre a célra kihelyezve, de közvetlenül egy szervezetnek is lehet adni (például gyermekotthonoknak).
2) Kidobás: Lyukas zokni, megsárgult póló, kiszakadt leggings. Mindenkinek vannak otthon őskori darabjai. Próbálj meg kemény lenni és szabadulj meg tőlük. 
Több helyed lesz a szekrényben a kedvenc darabjaidnak és még akár segíthetsz is másokon.

5. Főzz otthon, akár több napra előre is.

Gondold át a heti menüt és főzz meg akár kettő-három napra előre. Minél kevesebbet főzöl, annál alacsonyabb az energiafogyasztásod. Az otthoni ételek elkészítésével elkerülheted az élelmiszer pazarlását vagy az eldobható edények használatát. Ráadásul, jót tesz az egészségednek is: vigyél otthonról nasit magaddal, így könnyen ellenállsz a gyorséttermek vagy a benzinkutak csábításának.

6. Fogyassz helyi ételeket, főzz helyi alapanyagokból.

Kóstoltad már az otthonod közelében termesztett epret vagy egy szomszédos gazdaság tejét? Támogasd a helyi gazdálkodókat és mezőgazdasági termelőket, látogass el a helyi termelői piacra vagy vásárolj helyi termékeket áruló üzletekben. Ha van kerted, próbálj meg termeszteni saját magad valamit.

Ovesná kaše

A zöldebb élet nem atomfizika és még a legkisebb lépés is fontos a környezetbarátabb élet érdekében. Mivel fogod kezdeni?