END OF SEASON SALE! Válassz több, mint 4700 termék közül -- days --:--:-- Vásárolj most
Hogyan válasszunk fülest futáshoz

Hogyan válasszunk fülest futáshoz

2023.05.11. 6 perces olvasási idő

Zenét, podcastot vagy hangoskönyvet hallgatsz futás közben és keresed a megfelelő fülest, de még nem tudod, melyiket válaszd? Van néhány tippünk számodra.

Bent a fülben vagy rajta?

Az utóbbi időben már rengeteg különböző modell vált elérhetővé, így mindenki tud a fülhallgatók között válogatni aszerint, hogy melyik a legkényelmesebb számára. A fülre helyezett fülhallgatók, például a Sony AS210, általában kényelmesebbek mozgás közben, mivel nem esnek ki azonnal. Gyorsabb tempónál még ha ki is esnek, a fülön maradnak. Van, akinek kellemetlen a viselése és inkább a klasszikus fülhallgatókat kedveli, mint például a Sony EX110AP modell. A Sony füleseinek mindkét változata közvetlenül a vezetékről irányítható, így nem szükséges elővenned a telefonod.

Sony fülhallgatók


Vezeték vagy vezeték nélküli sport fülhallgató?

A vezetékes fülesek talán nyerhetnek mennyiségben, árban és akkumulátor-élettartamban (mert nincs nekik ilyen :) ), de a vezeték nélküli fülesek kényelmesebbek, magasabb hangminőséggel és kiterjesztett funkciókkal rendelkeznek, mint például a mikrofon, ami segítségével futás közben is könnyedén felhívhatod a barátaidat. A vezeték nélküli sport fülhallgatók általában Bluetooth-on keresztül csatlakoznak a telefonhoz, ami nagyon energiaigényes, ezért gyakran kell feltölteni őket. A Sony WF-SP800N vezeték nélküli fejhallgató előnye a töltőtok, amelyben 10 perc töltést követően a fülhallgató még egy óráig bírja.


Teljesen vezeték nélküli vagy rövid kábellel a füleid körül?

Csak a kényelemről szól. A rövid kábeles a biztonság érzetét nyújtja, hogy nem esik ki a füledből, illetve az irányító gombok kéznél vannak. Valakinek viszont bosszantó lehet, ahogy a kábel a nyakában ugrál, még akkor is, ha meg lehet kötni. Ebben az esetben a Sony WF-SP800N modellt ajánljuk, a Sony egyik legjobb fülhallgatóját futáshoz, ami jelenleg elérhető kínálatunkban.

Nagyköveteink, Iva és Veronika kipróbálta a WF-SP800N vezeték nélküli fülhallgatót. Mi volt a benyomásuk?

Iva: ”Kellemes meglepetés volt ez a fejhallgató. Kezdetben féltem, hogy kiesik a fülemből, főleg, hogy eddig csak a rövid kábeles vezetéknélkülit használtam, de a fülhallgató választható különböző méreteinek köszönhetően tökéletesen illeszkedett és nem esett ki, pedig eleinte kicsit nagynak éreztem. A Gyorstöltő tok igazán remek, így nem kell folyton a kábellel bajlódnom és mire átöltözök a futóruhámba, már teljesen fel van töltve az edzésre. Szinte bármilyen időjárás esetén jól működik, kivéve, ha kapucniban vagyok, ilyenkor a kapucni érintésére néha átkapcsol magától, de ez könnyen megakadályozható a megfelelő beállításokkal. Még egy hátrány, hogy a gyors futások vagy eső alatt extrém érzékennyé válik,  így nagyon könnyű mellényomni. De végső soron nagyon elégedett vagyok vele, ajánlom  minden futónak! ”

Veronika: „Mivel zenével szeretek futni, a fejhallgató kiválasztásakor fontos, hogy jól illeszkedjen a fülemhez és mindig a vezeték nélküli fejhallgatót részesítem előnyben. A  Sony WF-SP800N előnye, hogy nagyon jó a hangzása és jól csillapítja a környezeti zajokat, illetve hatalmas előnye még az akkumulátor élettartama, amit csak megerősíteni tudok! (9 óra fejhallgató önmagában + 9 óra töltőtokkal). Azt reméltem, hogy jobban megbirkózik a széllel és a zajjal, de egyébként nagyon jól illeszkedik és gyönyörű, egyszerű kialakítása van, így nemcsak sportolás közben néz ki jól. ”

Instagram