Fuss az óceánokért

Állítsuk meg a műanyagszennyezést az óceánpartokon. Most a Magyarországon futók is segíthetnek ezt elérni, ha részt vesznek az adidas és a Parley kezdeményezésében - a lefutott kilométereikkel!

Run For The Oceans

A gyűjtés, a Run For The Oceans (Fuss az Óceánokért), az Óceánok világnapján (június 8.) indult. Az adidas és a Parley megmozgatja és összefogja a világ futóit az óceánok szennyezettsége elleni harcban. Egészen június 16-ig az adidas kilométerenként egy dollárt adományoz a Runtastic applikációval mért futásért, ahol a cél, hogy másfél millió dollárt gyűjtsenek a Parley Ocean School Program részére.

Tavaly majdnem egymillió futó csatlakozott a Fuss az Óceánokért eseményhez, és az általuk gyűjtött 1 millió dollár segítségével edukálták és támogatták a leginkább súlytott vidékeken élő fiatalokat, hogy felvehessék a harcot a műanyagszennyezettséggel.

Az adidas máshogy is küzd a tisztább óceánokért: az óceánokból kihalászott műanyag felhasználásával készít pólót és cipőt; csak 2018 6 millió pár cipőt gyártott így, idén pedig 11 millió a terv!
 

Óceánokat menteni Magyarországról

A világ minden tájáról csatlakoznak futók a Fuss az Óceánokért mozgalomhoz. Futnak New Yorkban, Barcelonában, és Magyarországon is. Bárhol futhatsz június 8. és 16. között, és számolhatod a kilométereket a Runtastic applikációval; csak ne felejts el csatlakozni a Run For The Oceans eseményhez.

Run For The Oceans

A partoktól az egész világig!

Az adidas és a Parley ezen kívül még létrehoz egy új digitális platformot, bevonva minél több fiatalt, hogy motiválja őket az óceánnal kacsolatos hozzáállásuk megváltoztatására. Ez a virtuális tér alkalmas lesz az ötletek, tapasztalatok megosztására is. A fiataloknak számos programhoz, mentorokhoz és hasznos eszközökhöz is hozzáférést nyújt. A platform célja, hogy a Parley Ocean School programot az érintett területeken kívül az egész világra elvigye.

“Az óceánpartok állapota kritikus. Minden egyes percben egy kamionnyi műanyag kerül az óceánokba. És. ez egyre rosszabb lesz. Ha így folytatódik, 2050-re több műanyag lesz az óceánokban, mint hal; a statisztikák elég világosan kimondják. Cselekednünk kell” figyelmeztet Alberto Uncini Manganelli, az adidas Running ügyvezetője. “Az adidas és a Parley segít felhívni a figyelmet a krízisre és aktívan tesz is a megoldásáért. Már 2016-ban megalkottuk az első olyan termékeinket a Performanc kategóriában, amelyekhez az óceánból kinyert műanyagot használtunk fel. Elindultunk egy hosszú úton, és nem tervezünk megállni. A cég elkötelezett, hogy 2024-re kizárólag 100%-ban újrahasznosított poliésztert használjunk.”