MID SEASON SALE - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken VÁSÁROLJ MOST
Erdei utakra alkalmas futócipők

Erdei utakra alkalmas futócipők

2022.11.15. 7 perces olvasási idő

Az erdei futásra alkalmas cipőknek több alapvető tulajdonsággal kell rendelkezniük a biztonságos és hatékony futás érdekében. Az egyenetlen terep, a gyökerek, a kövek és a nedvesség megalkuvást nem ismerő körülmények. Milyen cipőt viselj?

Az erdő az egyik legnépszerűbb futóhely. Minden évszakban egyedülálló és a béke, a levelek susogása vagy a madarak éneke áldás a léleknek. Az erdei ösvényeken való futás maximális élvezetéhez és biztonságához megfelelő felszerelésre van szükség - és hol máshol kezdhetnénk, mint a futócipőnél, amely minden futás kulcsa!

Nyilvánvaló, hogy az erdőben nem fogsz túl jól járni országúti cipőkkel. Az erdei terepre való cipő lesz a legjobb társad. Számos előnyük van, amelyet értékelni fogsz az erdei utakon:

  • Agresszív tapadás, amely beleharap a puha erdei ösvénybe és félelem nélkül futhatsz
  • Tartós anyagok, amelyek megvédik a lábadat és magát a cipőt a kopástól
  • Optimális párnázottsági szint, amely biztosítja a sima ütközést, de mégis fenntartja a kapcsolatot a felülettel
  • Vízálló felsőrésszel vagy Gore-Tex membránnal ellátott modellek, amelyek szárazon tartják a lábadat

Miért fontosak ezek a tulajdonságok? A teljesítmény során segítenek csökkenteni a sérülés kockázatát, amely az erdőben futva lényegesen nagyobb, mint az aszfalton.

És mik az erdei kedvencek? Van 5 terep- és erdőbarát cipő tippünk számodra - mindegyik egy terepcipő, ugyanakkor más-más futó számára alkalmas. Melyiket fogod választani?

1. Salomon Speedcross

A Salomon terepcipő mindig jó ötlet. A Speedcross kollekció szinte minden tereptípusra lett tervezve - a burkolatlan erdei utakon és a technikás hegyi és sziklás terepen is megállja a helyét. A középtalpban található EnergyCell™+ egyedülálló energia-visszanyerést biztosít jelentős tartóssággal és párnázottsággal. Kialakítása miatt inkább hosszabb és könnyebb futásokra alkalmas, mint gyors versenyekre.

Férfi Női

SalomonSpeedcross

2. adidas Terrex

Fenntartható anyagokból készült cipőt keresel? Ezt és még sok mást kínálnak az adidas Terrex modelljei. Kizárólag erdei, egyenetlen és nedves terepre való cipő, ahol a Continental talp kiváló tapadást biztosít, a Gore-Tex technológiának köszönhetően pedig a lábad ellenáll az erdei harmatnak vagy a pocsolyáknak. A cipő tartós, ugyanakkor légáteresztő. És mikor kell felvenni ezt a cipőt? Ez egy univerzális terep edzőcipő rövid és hosszú futásokhoz is.

Férfi Női

adidasTerrex

3. Saucony Peregrine

A sebesség az elsődleges célod? A világ leggyorsabb madaráról elnevezett Saucony cipő szó szerint szárnyakat ad. A PWRTRAC tapadó gumiból készült agresszív tapadás megtart téged az egyenetlen, puha és gyakran csúszós erdei felületeken. Készülj fel, vár téged egy terep kaland az erdők között!

Férfi Női

SauconyPeregrine

4. Inov-8 Parkclaw

Ha még csak most ismerkedsz a terepfutással és az erdei ösvényekkel, akkor ez a cipő a megfelelő választás. Az országúti cipőktől megszokott kényelmet és párnázottságot kínálja, de az optimális tapadásnak köszönhetően aszfaltozott erdei utakon és városi parkokban is jól használható. A powerflow+ középtalp két részből áll - az alsó rész keményebb és dinamikusabb, míg a felső rész puhább anyagból készült, hogy a hosszú futások során is kényelmes legyen. E részek között található a DFB polimer megerősítés, amely lemásolja a lábfej alsó részén lévő ín (plantar fascia) alakját és javítja a cipő általános stabilitását, amit az erdőben biztosan értékelni fogsz.

Férfi Női

Inov8Parkclaw

5. Altra Lone Peak

Top futóformával és mozgékonysággal rendelkezel és nulla eséssel rendelkező cipőt keresel az erdőbe? Akkor nézd meg az Altra Lone Peak kollekciójának terepcipőit. Minimalista cipő közepesen magas párnázottsággal és nulla eséssel, azaz nulla különbséggel a sarok és a lábujj párnázottságának magassága között. A tapadásnak köszönhetően száraz és nedves körülmények között egyaránt számíthatsz rá. Mint minden Altra modell, ezek is szélesebb formájúak, hogy bőven legyen hely.

Férfi Női

AltraLonePeak

Top4Running TIPP: Még mindig hezitálsz és nem tudod, hogy az aszfalt vagy a terepfelület áll-e közelebb hozzád? Próbáld ki először az arany középutat és vásárolj országútra és terepre is alkalmas futócipőt.

Futás specialistaként tetőtől talpig felszerelünk. Nézz szét a futóruhák, futófelszerelések között és fuss a terep kalandod felé!

Futóruházat Futófelszerelés