MID SEASON SALE - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken VÁSÁROLJ MOST

Bemutatjuk a Nike Zoom Pegasus Turbo-t

Ismerd meg a Nike Zoom Pegasus Turbo-t, a futócipők legújabb modelljét, melyet a Nike a világ vezető futóival együttműködve készített.

Nike Zoom Pegasus Turbo

A világ Nike Air Zoom Pegasus modellt viselő futóinak direkt visszajelzései alapján a Nike alapvető módosításokat hajtott végre a modellen, hogy segítse őket a korábban elképzelhetetlennek hitt sebességek elérésében.
A Turbo modellt a Nike Zoom Vaporfly Elite marathon futócipő ihlette és ugyanazt a rendkívül jól reagáló ZoomX habot tartalmazza, valamint hasonló sarokszerkezetet.

HÁROM TÉNY A ZOOMX-RŐL

- Akár 85% energia visszanyerését is lehetővé teszi, ezzel a Nike habjai között a leghatékonyabb
- A Nike legkönnyebb habja (egy 44-es férfi cipő 240 grammot, míg egy 39-es női cipő alig 200 grammot nyom).
- Ezt a habot három kollekció használja: Zoom Vaporfly Elite, Zoom Vaporfly 4% és most a Zoom Pegasus Turbo

ENERGIASZÁLLÍTÓ MECHANIZMUS

Fizika tudásod gyors előhívásaként: az energiát nem lehet létrehozni, vagy elpusztítani, csak átalakítani. A Nike ZoomX hab jelentősen csökkenti a futás közben, földet éréskor elvesztett energia mennyiségét. Hogyan működik? A hab minden egyes alkalommal visszanyeri eredeti formáját, amikor a lábad elemelkedik. Minél jobban visszanyeri a hab a formáját, annál több energiát juttat vissza a talpélekbe, ezen keresztül pedig a testedbe. A Nike Zoom Vaporfly Elite 4%-kal ellentétben a Turbo modell nem rendelkezik szénszálas talppal. Ez egy stratégiai változás, hiszen így javult a merevség, valamint a meghajtás érzete is, melynek köszönhetően gyorsabb elrugaszkodás érhető el. Elioud Kipchoge és Galen Rupp, akik ebben a cipőben futották a marathont, arra mutattak rá, hogy ezek kiválóak versenykörülmények között, de a mindennapi futók dolgát nem könnyíti meg. Mivel a ZoomX hab a valaha volt elért legtöbb energiát nyeri vissza a Nike által fejlesztett habok között, így a Nike Zoom Pegasus Turbo cipők ideálisak mindennapi edzésekhez is.

REZGÉSCSILLAPÍTÁS

A futócipők lengéscsillapítóként működnek, ezzel elvezetve a testet érő hatásokat. Versenyautóknál a lengéscsillapítók a pattogást csökkentik és segítenek a sofőrnek az autót az úton tartani. Ahogyan a versenyautóknak, úgy a testednek is szüksége van lengéscsillapításra a futások minden verziója közben.

Nike Zoom Pegasus Turbo

PILLANTÁS A MOTORHÁZTETŐ ALÁ

A 10mm-es nyomásnak és a vastagabb, rétegezett magasságot azért hozták létre, hogy jobban tudj együtt dolgozni a leadott energiával. A Talpbelső részletei különleges kábeleket hoznak létre, melyek a fűzőket tartják a helyükön. A Nike React Foam sarokrész éket képezve növeli a cipő elnyűhetetlenségét, valamint stabilitását, miközben a talpél gumi kiemelkedései tompítják a rezgéseket és teszik a futásodat kényelmessé.
A tartós verseny vonalak a nyelv középső részétől a cipő orráig húzódnak. A sarok gallérja követi az Achilles-ín vonalát, ennek köszönhetően biztosítva a kellemetlen szakadások elkerülését.
A Nike Zoom Pegasus Turbo augusztus 2-től elérhető a Top4Running.hu webshopon, valamint prágai üzletünkben egyaránt.