ASICS GLIDERIDE: Technológia az energiamegtakarításhoz

ASICS GLIDERIDE: Technológia az energiamegtakarításhoz

2020.02.05. 3 perces olvasási idő

Az Asics kifejezetten energiamegtakarító céllal fejlesztette ki az új Glideride-ot.

A Guidesole technológia az ergonómikusan hajlított talpával segít a futóknak csökkenteni az energiaveszteséget. Minimalizálja a lábmozgást a könnyedebb lépésekkel.
 
A tesztek során a GLIDERIDE™ bizonyítottan:

  • Csökkenti az energiaveszteséget a bokaízületen, ahol a futók a legtöbb engergiát veszítik
  • Javítja a párnázottságot ezáltal növelve a kényelemérzetet
  • Csökkentette a cipő súlyát, miközben megtartotta a stabilitást, hogy teljesítményt és védelmet is tudjon nyújtani egyszerre

 
Azért, hogy demonstrálja, mit jelent a futóknak az energiamegtakarítás, az ASICS letesztelte az elméletét egy különleges versenyen 2019. szeptember 7-én Bonneville Salt Flatsben, Utahban. A versenyt egy sporttudósokból álló szakértői csapat tervezte, köztük RUNKEEPER™ adatelemzőkkel, elit edzőkkel és mérnökökkel, akik 30 különböző képességű futó mozgását figyelték meg, és tesztelték a legújabb technológiát és az elméletet. A résztvevők felfedezték, hogy az energiamegtakarítás hogyan javít a teljesítményükön a saját maguk ellen folytatott küzdelemben, egy célvonal nélküli versenyen.

Asics Glideride 
Yasuhito Hirota, az ASICS elnöke és operatív vezetője így fogalmazott: “Ez a legújabb innováció jelentős mérföldkő annak elérésében, hogy energiatakarékos technológiánkat minden futó számára elérhetővé tegyük. 2020 tavaszán bemutatjuk a család következő cipőjét, az EVORIDE ™ -ot. És ez még nem fejeződik be itt. Az ASICS elkötelezettsége ezen új kategória mellett túlmutat a lábbeliken, az új fejlesztések bevezetését tervezzük az üzletekben és online is”.
 
Ha többet szeretnél tudni az Asics EVORIDE és más terepfutó újdonságok, iratkozz fel az alábbi ablakban.