5% extra kedvezmény klubtagoknak Csatlakozz a klubhoz
5 tipp kezdő futóknak. Találd meg az OKODAT és fuss!

5 tipp kezdő futóknak. Találd meg az OKODAT és fuss!

2022.10.22. 6 perces olvasási idő

Szeretnél elkezdeni futni, de nem tudod, hogy tudod-e tartani a tempót? Ez nem rakétatudomány. Van 5 tippünk, amelyekkel beleszerethetsz a futásba, és felfedezheted annak minden előnyét. Fuss velünk!

1. tipp: Motiváció & találd meg az OKODAT

Az első (és legfontosabb) dolog, hogy megkérdezd magadtól, MIÉRT akarsz futni. Mi az oka? Kezdetben tele leszel motivációval, és könnyű lesz felvenni a futócipőt. De egy idő után a motiváció elhalványul (ami nem baj!), és a kitartással járó fegyelemnek kell megjelennie. Mi az OKOD?

  • Jobb fizikai állapot - Javul az általános kondíció, a szív és az erek működése, valamint erősödnek az inak, szalagok és ízületek. Jobban fogod érezni magad és több energiád lesz más tevékenységekre - legyen szó akár a lépcsőzésről vagy a gyerekekkel való játékról.
  • Edzés egy futóversenyre - Egy versenyen a remek hangulat felejthetetlen élményt nyújt, amit érdemes átélni. És vigyázz, nagyon addiktív!
  • Pszichohigiénia - A mai kaotikus és stresszes időkben a futás az egyik olyan tevékenység, amellyel egy időre kikapcsolhatod az agyadat, csak magaddal lehetsz és egyáltalán nem kell semmivel foglalkoznod. Mi több - mindig elérhető és ingyenes!
  • Jobb alvásminőség és jó hangulat - Futás közben endorfinok szabadulnak fel, és más gondolatokat fogsz gondolni, valamint pozitív energiát fogsz fenntartani, ami segít, hogy tiszta fejjel feküdj le.
  • Kilók leadása - A futás energiaigényes tevékenység és alkalmas mozgásforma a súlycsökkentésre.

Bármi is legyen az OKOD, a lényeg, hogy élvezd. Tedd a futást a TE IDŐDDÉ, amit várni fogsz. Ez az egyik legjobb előny, amit a futás nyújthat. És ha valamikor nincs kedved hozzá, emlékezz az OKODRA és arra a nagyszerű érzésre futás közben és után.

2. Tipp - Tűzz ki egy reális célt

Nem számít, hogy az a célod, hogy 5 km-t fuss egyhuzamban, jobban érezd magad a testedben, vagy az első versenyedre készülj. A kulcsszó a REALISTA. Lassan, de biztosan. A mondás, miszerint "az utazás a cél" határozottan igaz, ha futásról van szó. Élvezd a folyamatot, lépésről lépésre, és a célok is vele együtt fognak járni. Írd fel a célodat egy jól látható helyre, hogy szem előtt tarthasd. Vizualizáld és képzeld el, hogy már elérted. Jó érzés, ugye? Légy kitartó és váltsd valóra.

Běžecký_závod

3. tipp - Új futócipő és ruházat

Új futócipő, új ruha, vagy akár csak egy új fejpánt. Próbáld meg minél hamarabb tesztelni. Mindannyian tudjuk, hogy működik! Szóval kényeztesd magad időről időre valami újjal és frissítsd fel a futó ruhatáradat.

4. tipp - Kedvenc futó lejátszási lista

Vedd fel a sport fülhallgatódat, indítsd el a kedvenc lejátszási listádat és menj futni. A zene és a futás kombinációja egyfajta pszichohigiénia és hamar megszereted ezt a szokást. Készítsd el a saját futó lejátszási listádat, hogy bármilyen helyzetben ki tudj mozdulni a házból. A hangoskönyvek és a podcastok is nagyszerű lehetőségek!

Běžecké_boty_oblečení_UnderArmour

5. tipp - Fedezz fel új helyeket

Bárhol, bármikor futhatsz és ehhez nincs szükséged semmire - egy jó futócipőn kívül. Használd ki ezt és fedezz fel új helyeket és futóútvonalakat. Meg fogsz lepődni a környezeted rejtett zugain, és a futásod mindig más és kalandokkal teli lesz!

Hisszük, hogy meg fogod találni az OKODAT és tippjeink alkalmazásával képes leszel kitartani és megszeretni a futást. Nem kell gyorsan, hosszútávot futnod vagy rekordokat döntened. Élvezd a szabadban töltött időt, egyedül vagy baráti társasággal. A futás és a testmozgás hatalmas kiváltság, és nem mindenkinek van erre lehetősége. Használd ki, mert mindenképpen megéri!

Szerelkezz fel futó kezdeteidhez legnépszerűbb termékeinkkel!