MID SEASON SALE - Spórolj akár 60%-ot kiválasztott termékeken VÁSÁROLJ MOST
5+1 ok, hogy hátizsákkal fuss

5+1 ok, hogy hátizsákkal fuss

2020.08.10. 4 perces olvasási idő

5+1 ok, hogy hátizsákkal fuss​​​​​​​ Futók ezrei között immáron nem csak hosszútávfutókat látunk, akik mellénnyel és hátizsákkal vágnak neki a futásnak. De miért egyáltalán? Mutatunk 5+1 okot, hogy miért vedd magadra őket Te is indulás előtt.

Futók ezrei között immáron nem csak hosszútávfutókat látunk, akik mellénnyel és hátizsákkal vágnak neki a futásnak. De miért egyáltalán? Mutatunk 5+1 okot, hogy miért vedd magadra őket Te is indulás előtt.

1) Kényelem és üres kezek

Lakáskulcs az egyik kézben, egy üveg a másikban és a telefonod a karodra csatolva: nem csoda, hogy úgy érzed magad, mint egy karácsonyfa. Dobj magadra egy futó hátizsákot és minden kényelmesen elfér a különleges kialakítású zsebeiben, őst, még néhány extra is, akár egy energiaszelet, ha lemerülnél útközben.

2) Több innivaló hosszabb futásokhoz

A legtöbb sportkulacs mindösszesen fél literes, amely nem elég hosszabb futásokkor, és főleg nem ahhoz, hogy lehűtsd magad. Egy futó hátizsákban azonban simán elfér egy CamelBak, amely többfajta, akár nagyobb kiszerelésben is elérhető, hogy fenn tudd tartani a szükséges folyadékbeviteled, akár hosszabb futások közben is, vagy ha csak úgy érzed, még nem akarsz visszafordulni, inkább új utakat fedeznél fel. Sose becsüld alul a folyadékbevitel fontosságát!

3) Több hely a cuccaidnak

Futni indulsz, de az időjárás trükkösnek tűnik? Fogj egy könnyű kabátot és dobd be valamelyik zsebbe, így nem lephet meg az eső sem, folytathatod az edzésed akkor is, amikor mások hazafordulnak. Ha pedig újra szépre fordul az idő, csak tedd vissza a táskába.

4) Természetes súly az edzésedhez

Bármit is teszel a táskába, természetes extra súly kerül a vállaidra, amit egyébként nem kellene cipelned. Le fog nyűgözni, hogy azok nélkül mennyivel gyorsabb és könnyebb leszel a versenyek alkalmával!

5) Hely a futóbotoknak

Szeretsz hegyeken és dombokon futni és amikor csak lehet viszel magaddal futóbotot? Jó hírünk van, a futótáskákban találsz kifejezetten ezeknek tervezett zsebeket is, amikor épp nincs szükséged rájuk. Így ha esetleg elesnél a lejtőn, legalább ki tudsz támasztani a kezeiddel anélkül, hogy a botokra kellene figyelned.

+1 tipp:

A legtöbb táskában és mellényben elfélr fél liter folyadék, így ha hazaúton egy sörhöz támadna kedved és nincs otthon a hűtőben, csak csapj fel egyet a sarki boltban (ne feledd, a pénztárcád is elfért a táskában) :)

Nálunk a Salomon futótáskák széles skáláját megtalálod, melyek kifejezetten úgy lettek tervezve, hogy alkalmazkodjanak a testedhez és biztosítsák a kényelmes légzést. A Salomon futótáskái ráadásul légző anyagokból készültek és mindegyik fényvisszaverő, így sötétben is biztonságot nyújtanak.

Iva Kopková @iva_runstheworld

Top4Running Club tagnak lenni kifizetődő

Velünk mindig gyorsabb leszel. Csatlakozz a hűségprogramunkhoz és használd ki az előnyeit.

Csatlakozz a klubhoz