15% kedvezmény az újdonságokra. Használd a SPRING15 kódot. -- days --:--:-- Szerezz 15%-ot
A megfelelő cipőben futsz?

A megfelelő cipőben futsz?

2020.10.14. 3 perces olvasási idő

Néhány lépésben segítünk megtalálni a tökéletes futócipőt. Próbálja ki Shoe Finder.

Az Asics tanulmánya kimutatta, hogy a futók 81% -a valószínűleg nem megfelelő futócipőt vásárol. 
Kezdők, profik, neutrális, pronáló, ultrafutók - minden futónak más a biomechanikája és más a futása, ezért más futócipőre van szüksége. Igen, ez az oka annak, hogy millió különböző futócipő létezik. Nem meglepő, hogy sokan eltévedünk a futócipők világában, és nem megfelelő cipőt vásárolunk.

Próbáld ki a Cipőkeresőt

Az Asics az eredményeket segélykiáltásként értelmezte, segíteni szeretne a futóknak az ideális cipő kiválasztásában. A márka a “fuss messzebb, gyorsabban, túllépve a határokat” mottó mentén kategóriákba sorolja cipőit - mindegyik kategóriában kínál neutrális cipőket (mint a legtöbb meglévő futócipő), illetve kiegészítő támogatással rendelkezőeket a pronáló lábra. A normál edzőcipőknél ez a két alaposztályozás logikusnak tűnik, az intenzív, a verseny- és a terepfutócipő természetesen a futási módon és a futó lábnyomán alapszik.

… Azonban tudod, hogy miért a jelenlegi cipődben futsz? A cipőd lágyabb vagy keményebb párnázottságú? Miért választottad? Tudod, hogy milyen párnázottságú cipőt kedvelsz jobban? És ami még fontosabb, milyen típusú futáshoz használod a cipődet? A szén talpú versenycipőnek nem szabad a napi edzőcipő helyét elfoglalnia, csak mert extra sebességet ad, és jobban érzed magad futás után. :)

Sőt, nem ajánlott ugyanazt a cipőt használni minden futáshoz. Ha heti kettő alkalomnál többször futsz, érdemes cserélgetni a cipőket, hogy a talpat több hatás érje.  Melyik modellek felelnek meg a preferenciarendszerednek, futási stílusodnak és a biomechanikádnak? Néhány lépésben segítünk megtalálni a tökéletes futócipőt.

Próbáld ki a Cipőkeresőt

METASPEED EDGE
Új
METASPEED SKY W
Exkluzív
GEL-NIMBUS 24
Új
GEL-NIMBUS 24
Új
METARACER
GEL-KAYANO 28
GEL-KINSEI BLAST W
GEL-KAYANO 28
METASPEED SKY W
Exkluzív
METASPEED SKY
Új
METASPEED EDGE
Új
GEL-KINSEI BLAST
Előző
Következő