Ajándék futóknak 70000 Ft feletti vásárlás esetén. Válassz ajándékot
Barcelona Marathon

Barcelona Marathon

2021.11.17. 8 perces olvasási idő

Nagyköveteink egész Európából érkeztek, hogy együtt vegyenek részt a Barcelona Maratonon.

Ahogy már azt a nyáron bemutattuk, küldetésünk a #GoFasterTogether. Ezt a célt sehol máshol nem lehet jobban megélni, mint egy versenyen – ahol minden a sebességről és az igazán gyors futásról szól, mégis bárki szabadon csatlakozhat.

A barcelonai maratonon egészen egyedi módon mutathattuk be nagyköveteinket és sportfilozófiánkat az európai futótársadalomnak. Olvass tovább és győződj meg róla, hogy ez csak a kezdete annak a hosszú és izgalmas utazásnak, amibe együtt vágunk bele.

Top4running ambassadors Marathon Barcelona

A maratonnal a célunk az volt, hogy egyesítsük a futás iránti szenvedélyünket, megdöntsünk néhány egyéni rekordot, illetve segítsünk egymásnak a gyorsabb futásban és elérni a kitűzött célt. Azt akartuk, hogy november 7. minden hozzánk csatlakozó Top4Running nagykövet elméjébe és mindenekelőtt a szívébe bevésődjön.

A sporttörténelem egyik mérföldköve adta az ihletet, amikor Eliud Kipchogue kevesebb, mint 2 óra alatt 42,195 km-t futott, egy csapat pacer segítségével, akik segítették célja elérésében. Hasonló hangulatot szerettünk volna teremteni, egy olyan légkört, ahol futók segítik a futókat abban, hogy élvezzék a célhoz vezető utat.

HOGYAN MENT?

9 futó, 42,195 km-en próbálta megdönteni egyéni csúcsát, ebben 35 további futó segítette őket. Minden futónak volt egy hihetetlen pacer csapata, ahol a pacer 10-20 kilométerenként cserélődött, így segítve a versenyzőt a lehető leggyorsabban a célba érni. Ráadásul, a 40. kilóméternél az összes pacer egyesült újra, hogy az utolsó 2 kilóméternél egy epic belépővel kísérjék a versenyzőt a célba.

A leggyorsabb futónkon, Gaëtanon kívül (kép lejjebb) minden csoport 02:30 feletti időt célzott meg, így biztosíthattunk számukra pacer cserét a verseny során anélkül, hogy bármilyen jogi előírással szembekerültünk volna.

Xavi leading Top4running race strategy

KIK VOLTAK A VERSENYZŐINK?

1. Gaëtan Cals (@gaetan.cals) 2:20, Toulouse; Franciaország

Leggyorsabb emberünk, Gaëtan, a közeljövőben nemzetközi szinten kíván versenyezni. Néhány hete a Barcelona Maratonon már felállította rekordját a félmaratoni távra (1:04). Gaëtan tavaly sikertelenül debütált, akkor a verseny közepén karambolozott egy anyával és a babakocsijával. Ez a srác most viszont minden eddiginél jobb formában van és hihetetlenül eltökélt volt a tökéletes bemutatkozást illetően, végül elég jól teljesített.

Gaëtan számára azonban nem kisebb segítséget sikerült szereznünk, mint Jesus Olmost (@fruterorunner), Spanyolország egyik bajnokát 10K-n (29:53), hogy a rajttól az első 10 km-en segítsen neki.

Gaëtan Cals running Barcelona Marathon

2. Chemi (@_runnersinlove_) 2:45, Bullas, Spanyolország

A Chemi az első spanyolországi nagykövetünk és szenvedélyes hosszútávfutó. Sporttanár egy iskolában, és nagyon szeret futni a Kiwi nevű kutyájával. Mióta megismerkedtünk vele egyértelmű, hogy a futás nem egy hobbi számára, hanem az életmódja. Első maratonját már velünk futotta 2019-ben Berlinben (2:54), és most spanyol terepen büszkén szárnyalta túl korábbi idejét.

Chemi running Barcelona Marathon

3. Jan Kursten (@runwithjan) 2:52, Stuttgart, Németország

Jan, az Asics Frontrunner közösség tagjaként, idén lett a Top4Running nagykövete és hihetetlen futási fejlődést mutatott be az elmúlt év(ek)ben. Első maratonját 4 óra felett teljesítette 2019-ben, egy virtuálisat pedig 3:45 óra alatt 2020-ban. Jan abban a személyes megtiszteltetésben részesült, hogy a hihetetlen Lukas Motschmann volt az edzője ezen a nyáron, a 3 óra alatti teljesítés érdekében, amit már Stockholmban (02:58:48) néhány hete sikerült is elérnie. Jan most alig 5 perccel tervezett gyorsabb lenni.

Jan Kürsten running Barcelona Marathon

4. Iva (@iva_runstheworld) 3:12, Prága, Csehország

Ivana fogja össze nagyköveteinket és Chemihez hasonlóan, 2019-ben Berlinben (3:21) már a Top4Runninggal futotta le az első maratonját. Iva akkor kezdett el futni, amikor a szüleitől Prágába költözött tanulmányai miatt és diákként drágának találta az edzőtermeket. Az elején a mozgás inspirálta és örömét lelte a futásban, mára már nem csak egy szenvedély, az elmúlt években rengeteget gyorsult és egy ambiciózus új rekordot állított fel a mostani versenyen.

Iva Kopkova running Barcelona Marathon

5. Xavi (@xavi_chino) 3:16, Barcelona, Spanyolország

Xavi a Community Manager Spanyolországban és a kampány kreatív elméje. Xavi idén lezúzta első maratonját, tavaly ugyan már készen állt, de a járvány miatt nem tudott hivatalosan versenyezni. A közel 10 évvel ezelőtti súlyos térdsérülése után beleszeretett az állóképességi sportokba, különösen a triatlonba, ami lehetőséget adott számára, hogy a világ minden táján versenyezzen, akár egy ironman, vagy akár egy spanyol bajnoki rövid távú versenyen. Itt az idő egyéni rekordot dönteni.

Xavi Chino running Barcelona Marathon

6. Saskia (@sassiimoves) 4:21, München, Németország

Saskia az egyik legelső németországi nagykövetünk és talán a leginspirálóbb mindazok számára, akik nem őrülten gyorsak ;-). 2019-ben kezdett el futni, első maratonját pedig szintén 2019-ben Berlinben (04:28) teljesítette. Miután az elmúlt években felgyorsult, 4 óra alatti időt célzott meg. Mint tudjuk, a verseny napján nem minden úgy megy, ahogyan annak mennie kellene, így még egy kicsit várat magára az egyéni rekord megdöntése.

Saskia running Barcelona Marathon

Cél teljesítve!

Bár nem mindenkinek sikerült megdönteni az egyéni csúcsát, de a Top4running segítségével elértük, hogy egy felejthetetlen élmény legyen mindenkinek, aki velünk átélte ezt a hihetetlen 2021-es Barcelona Maratont.

Go Faster. Together

Air Zoom Alphafly NEXT%
Új
Air Zoom Tempo NEXT%
Új
ADIZERO ADIOS 6 M
CRAFT CTM Ultra Carbon M
Új
S/LAB ULTRA 3
Új
NOVABLAST 2
Air Zoom Alphafly NEXT% Eliud
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
Új
UA HOVR Phantom 2 Storm
Cloudswift 2 Lake/Sky
Új
ADIZERO PRO
Air Zoom Tempo NEXT%
Új
ULTRABOOST 21 W
Új
ULTRABOOST 21 PRIMEBLUE
Új
adizero adios 5 m
Új
WAVE AERO 19
Új
METASPEED SKY W
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
Új
GEL-KAYANO 28
Air Zoom Tempo NEXT%
Új
NOOSA TRI 13
Új
Air Zoom Pegasus 38
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
Új
Deviate Nitro SP
Új
Cloudflow W
Új
Air Zoom Tempo NEXT%
Új
GEL-KAYANO 28
SONIC 4 Accelerate
Új
SENSE RIDE 4
Új
Air Zoom Alphafly NEXT%
Új
Cloudflyer Waterproof
WMNS ZOOM PEGASUS TURBO 2
Új
WAVE RIDER 25
Előző
Következő