5% extra kedvezmény klubtagoknak Csatlakozz a klubhoz
ALTRA

ALTRA

2021.06.25. 7 perces olvasási idő

Hosszú távon egészségesebb, ha testünk képes mindazt megtenni, amire tervezve lett. Az Altra a lehető legjobban szeretne ebben támogatni futócipőjével.

Néhány hete lehetőségünk volt beszélni Nils-szel az Altra-tól és sokat tanulhattunk a márkáról, amely olyan cipőket tervez, amelyek segítenek az egészségesebb futásban. Tíz éve telt el azóta, hogy az Altra piacra dobta első futócipőjét, az Instinct-et, és mára megalapozta helyét a versenycipő piacon.

Minden futó ismeri: térd- és derékfájdalom, Achilles-ín fájdalma, különféle lábproblémák. Az Altra ennek akar véget akar vetni.
Kiindulópontjuk: Hosszú távon egészségesebb, ha testünk képes mindazt megtenni, amire tervezve lett. Az Altra a lehető legjobban szeretne ebben támogatni futócipőjével.
Az Altra jelenleg elsősorban terepen található meg. Ugyanakkor céljuk, hogy közismert márkává váljanak, amely minden futó számára kínál cipőt a mindennapi futáshoz. Nem csak terepre, hanem az útra is.
 

Blog 1

Technológia


Az Altra nyerő képlete: nulla drop,  párnázottság és széles lábfej.
"Ha a természet azt akarta volna, hogy az emberek megemelt sarokkal, kevés hellyel a lábujjaknak fussanak, akkor erre tervezte volna a lábunkat. De nem így történt; az emberi lábát mezítlábas futásra tervezték." - Brian Beckstead (alapító)


Altra lábujjrész


A lábfejnél lényegesen szélesebb, mint a legtöbb márka. A kalapácsujj, Hallux Valgus vagy Morton Neuroma -sérülések a lábfej összenyomásakor jelentkezhetnek. A széles lábujjrész megakadályozza ezt futás közben és lehetővé teszi a lábujjak ellazítását és természetes elterülését. A nagylábujj egyenesen áll a maximális stabilitás és erő érdekében. Minimálisra csökkenti a hólyagok kockázatát a lábujjak között és elősegíti a láb jobb keringését.


Párnázottság


Minden futócipő nulla milliméteres eltolással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a sarok és a lábfej egy szinten van a talajjal. Ez nagyon közvetlen élményt és erőátadást nyújt, illetve biztosítja a természetes mozgásmintát futás közben. A talp úgy van kialakítva, hogy támogassa az előnyben részesített mozgást és megfelelő párnázottságot biztosítson, függetlenül attól, hogy a láb hol landol. A kiegyensúlyozó párnázás elősegíti az egyenletes súlyeloszlást, növelve a test megfelelő beállását és az általános stabilitását.

Blog 2

Kulcstermékek 

Az Altra jelenleg legfontosabb termékei a Rivera, a Timp 3 és a Lone Peak 5, amiket most részletesebben is bemutatunk.


Rivera 


A Rivera az Altra  futócipője betonos útra , amely vadonatúj formával rendelkezik és tökéletes választás, ha először próbálod ki az Altrát. Ez egy neutrális, közepes párnázottságú országúti cipő, amely nagyfokú védelmet és reakcióképességet kínál. A puha Altra EGO ™ középtalp harmonizál a könnyű és hálós felsőrésszel, míg a semleges InnerFlex ™ szövet elősegíti a rugalmasságot. Nagyon könnyű, mozgékony és rendkívül szórakoztató benne a futás. Ez a gyors cipő különösen kiváló a mindennapi edzésekhez - legyen szó rövid távolságokról vagy akár maratoni távról. A Rivera készen áll minden nap, bármilyen útra és bármilyen futásra.

Lone Peak 5


A Lone Peak, az Altra eredeti trail cipő modellje, már az 5. kiadásnál jár. Ez egy közepesen párnázott cipő, az Altra agresszív MaxTrac talppával a stabilitás és a tapadás érdekében. Az úgynevezett #Stoneguard véd a kövek és az érdes felületek ellen is.
Normális esetben más cipőre van szükséged az 5k - 10k futáshoz, a köves terephez vagy a hosszú túrákhoz. A Lone Peak segítségével egy kicsit mindenbe belekóstolhatsz - és ez az ami az évek során olyan népszerűvé tette ezt a cipőt.


Timp 3

Kifejezetten nagy intenzitású ösvényekre tervezték, a Timp 3 tökéletes kezdő cipő terepfutóknak. Megfelelő akár betonra, akár ösvényre, így tökéletes terepcipő. Hengerelt hálós felsővel és MaxTrac ™ talppal rendelkezik, amely maximális tapadást eredményez a talajon. Igazán kényelmes, a lábad meg fogja hálálni a választásodat.

Érdekelnek a futók által futóknak tervezett cipők? Szeretnél egy olyan cipőt, ami segít elérni céljaid és természetesen hat a testedre? Akkor mindenképpen próbáld ki az Altrát.

Click here for the ALTRA shoes!